Compro Oro

Compro Oro

Suburban Exotica

12 EUR

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album Transatlantic was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. Meer dan een retro-oefening was het een platform voor vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot. In 2017 volgde Bombarda, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba - richting zuiden en oosten - wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsd-trip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album Suburban Exotica (2019) gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix.

“Een broeierige nazomersoundtrack bij de intercontinentale stadsjungle.”

Knack Focus
 

"Hoe je niet vrolijk zou kunnen worden van hun overvloedige vibrafoonmotieven en hun originele deuntjes die zich steeds met elkaar verstrengelen tot indrukwekkende gehelen? We hebben geen idee."

Dansende Beren

 

Praktisch

Wanneer

do 1 juli - 20u00

Waar

Beveren Buiten
Hof ter Saksendreef 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Wim Segers (vibrafoon, marimba, synth, glockenspiel, percussie), Bart Vervaeck (gitaar, pedal steel, oud, banjo), Matthias Debusschere (bas, ukulele), Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussie), Frederik Van den Berghe (drums)

Links

www.comprooromusic.be

restaurant

Maak uw bezoek aan Beveren Buiten compleet en laat u voor het optreden gastronomisch verwennen door Scott De Schepper!
Enkel op reservatie.
Reserveren kan door een gratis ticket “01/07 18u Restaurant De Schepper” te bestellen in de webshop van Beveren Buitenwebshop van Beveren Buitenwebshop van Beveren Buitenwebshop van Beveren Buitenwebshop van Beveren Buiten.

MEER TIPS

de Roovers
za 19|06 - De lange nasleep van een korte mededeling
Isbells
do 24|06
LAZARUS | Günther Lesage
vr 25|06 - Vroeger was de toekomst beter
Sylvie Kreusch
vr 09|07