Groupe Acrobatique de Tanger (MA)

Groupe Acrobatique de Tanger (MA)

Halka (8+)

€ 22 • 21 • 19 • 14

Duizelingwekkende kunsten op hoog niveau.

In Marokko is acrobatie een familietraditie: het vak wordt van vader op zoon of dochter doorgegeven en is gebaseerd op rituelen uit de Berbercultuur. De traditie gaat terug tot de 15de eeuw en is volstrekt uniek in de wereld.

In hun nieuwe productie ‘Halka’ keert Groupe Acrobatique de Tanger terug naar hun oorsprong: het strand. Het is een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld, waar mensen komen om te spelen, flirten en zich te ontspannen. Bovendien komen in Marokko de acrobaten en hun families samen op het strand om er te trainen en zich met elkaar te meten.

‘Halka’ wordt opnieuw een bijzondere ervaring met twaalf acrobaten, zangers en muzikanten die samen sollen met de zwaartekracht. Ze werkten daarvoor samen met Abdel Senhadji, de godfather van de acrobatie en bezieler van het befaamde circuscollectief XY.

“Het technische kunnen is hoog. Maar sfeer, ritme en muziek zijn minstens even belangrijke elementen in dit totaalspektakel. Het maakt ‘Halka’ tot een opwindende ontmoeting met een andere cultuur, veel meer dan louter een steriele serie circuskunstjes.” (CircusMagazine)

 

Praktisch

Wanneer

vr 1 februari - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van & met: Najwa Aarras, Lamiae El Alaoui, Mohamed Takel, Amal Hammich, Mohammed Hammich, Mustapha Aït Ouarakmane, Adel Châaban, Mohammed Achraf Châaban, Mhand Hamdan, Abdelaziz El Haddad, Samir Lâaroussi, Younes Yemlahi, Ouahib Hammich, Hamza Naceri, Hammad Benjkiri / muziek: Xavier Collet / artistieke leiding: Sanae El Kamouni

Omkadering

Circusworkshop in de foyer vanaf 19 uur

Links

www.groupeacrobatiquedetanger.fr

 

MEER TIPS

Machine de Cirque
vr 19/04 - Machine de Cirque
HET NIEUWSTEDELIJK
za 30/03 - First Contact
Refugees for Ref...
Do 16/05 - Amerli