Dag van de Dans

Dag van de Dans

gratis

Zet de derde editie van Dag van de Dans in je agenda: zaterdag 28 april 2018!

Wat is Dag van de Dans?

Dag van de Dans nodigt jaarlijks een groot publiek uit om te proeven van (hedendaagse) dans. Gezelschappen, cultuurhuizen, werkplaatsen en musea in heel Vlaanderen en Brussel stellen een origineel programma samen, even gevarieerd als de danskunst zelf, en palmen diverse podia, pleinen en straten in. Het wordt genieten van voorstellingen, try-outs, dansfilms, workshops en (dans)interventies in de publieke ruimte. Dag van de Dans benadrukt de verbindende kracht van dans.

Wat is er te doen in Beveren?

Ook Ter Vesten Beveren wil mensen op de dansvloer krijgen! Gooi je graag eens de benen los? Trek dan je dansschoenen aan en kom naar het Gravenplein om samen met anderen een danspasje te zetten. Op de houten dansvloer buiten wordt er een hele namiddag gedanst. Elk uur is er een nieuwe dansinitiatie waar je gratis en zonder inschrijven aan kan deelnemen. Danservaring is zeker geen vereiste, enthousiasme des te meer! Bij regenweer verhuist de dansvloer naar Togenblik.

  • 14-15u: kleuterdans door Eclips Dance Studio
  • 14-15u: hiphop voor kids door Castart (6+)
  • 15-16u: ouder-kind dans door Hanne Schillemans (4+)
  • 16-17u: hedendaagse dans voor kinderen door Hanne Schillemans (6+)
  • 17-18u: rock-'n-roll & swing voor iedereen door Ivan Wassenhove
  • 18-20u: Mr. Tall en Mr. Small

Na de dansinitiaties staat het dj-team Mr. Tall & Mr. Small klaar om iedereen mee te voeren naar de nostalgische wereld van swing, rock-'n-roll, funk, popcorn en rythm-and-blues.
Even uitblazen en genieten van een verfrissend drankje kan op het terras van Togenblik. De Beverse Mout zorgt voor enkele lokale biertjes. En voor wie honger krijgt van het dansen is er een foodtruck met de nodige knabbels.

 

Praktisch

Wanneer

za 28 april - 14u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren