GEANNULEERD - ALEXANDER VANTOURNHOUT

GEANNULEERD - ALEXANDER VANTOURNHOUT

Red Haired Men (12+)

15 | 14 | 12 | 7 EUR

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal Ter Vesten met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

In Red Haired Men vertrekt Alexander Vantournhout van het werk van de Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Charms schreef zijn korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur.

Een ongemakkelijke lichamelijkheid en bewegingen en nonsens zijn typisch ‘charmsiaanse’ kenmerken die Vantournhout samen met drie performers vertaalt naar de scène. Choreografisch materiaal wordt gecombineerd met pratiques minoritaires, zoals circus en magie. Charms zelf was geïnteresseerd in het vermengen van vormen die als ‘hoge kunst’ beschouwd worden met wat historisch ‘slechts’ als entertainment wordt gezien. Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert Red Haired Men een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Na de solo's Caprices (2014) en ANECKXANDER (2015), beiden gezien in Ter Vesten, is Red Haired Men de eerste groepschoreografie van Alexander Vantournhout. Het is de volgende stap in de ontwikkeling van een eigenzinnig dansacrobatisch vocabularium.

"Circus-dans: Zo absurd de gedichten van Daniil Charms, zo verwonderlijk zijn de fysieke stunts en illusies in de nieuwe voorstelling van Alexander Vantournhout." Filip Tielens voor De Standaard.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Praktisch

Wanneer

vr 20 maart - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Concept: Alexander Vantournhout | gecreëerd door: Ruben Mardulier, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout │ met: Antoni Androulakis, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout

Links

Fotograaf: Bart Grietens 

www.fransbrood.com

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

MEER TIPS

NICOLAS VLADYSLAV &...
vr 25/10 - Histoires Courtes...
POYO ROJO (ARG)
Do 28/11 - Un Poyo Rojo (8+)
HELDER SEABRA & JULIO...
wo 22/01 - The Well i/t Lake
LAIKA
zo 01/03 - De Passant (6+)