** GRIP EVENING ** Steven Michel ** Jan Martens

** GRIP EVENING ** Steven Michel ** Jan Martens

THEY MIGHT BE GIANTS & ODE TO THE ATTEMPT

€ 15 • 14 • 12 • 7

GRIP is het choreografisch platform dat het werk van Jan Martens produceert en ondersteuning biedt voor het werk van Bára Sigfúsdóttir, Steven Michel en Rodrigo Sobarzo. Op de GRIP evening in Cultuurcentrum Ter Vesten sieren ODE TO THE ATTEMPT van Jan Martens en THEY MIGHT BE GIANTS van Steven Michel de affiche.

Steven Michel

THEY MIGHT BE GIANTS

Met THEY MIGHT BE GIANTS zet Steven Michel zijn eerste stappen als maker/ choreograaf. Hij is gefascineerd door ritme, animatie en beeld. Deze solo tracht een ingebeeld universum tot leven te brengen. Steven Michel brengt lichamelijke en ruimtelijke tot de verbeelding sprekende beelden die ons in een staat van verwondering brengen en onze perceptie over wat er nu 'werkelijk' op de scène gebeurt door elkaar schudt. THEY MIGHT BE GIANTS stelt de relatie tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale in vraag. Licht, scenografie, muziek en fysieke aanwezigheid worden gelijkwaardig behandeld om een visuele symfonie te creëren, een optische fantasia, waar het oor kan zien en het oog kan horen. De toeschouwer wordt uitgenodigd om doorheen parallelle werelden van geluid en beeld te reizen, waar het onderscheid tussen kunst en vermaak vervaagt.

 

Jan Martens

ODE TO THE ATTEMPT

ODE TO THE ATTEMPT is een solo die Jan Martens voor zichzelf maakte. Na enkele haast dogmatische voorstellingen als The Dog Days Are Over en Sweat Baby Sweat, beiden vertoond in Beveren, is deze solo een vrijgeleide voor Martens om uit de band te springen. Het resultaat is een collageachtig zelfportret waarin choreografische keuzes en zijn werk- en levensstijl worden blootgelegd. Authenticiteit, manipulatie, coolness, perfectie, humor en melancholie vormen de uitersten waartussen Martens beweegt, zich afvragend of hij al dan niet deel uitmaakt van de nieuwe generatie.

“Workouts for the mind, dressed in cheeky humor” (The New York Times)

Praktisch

Wanneer

do 27 april - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits Steven Michel

Scenografie: Sarah&Charles / muziek: Anna Meredith / lichtontwerp: Hans Meijer / external eye: Jan Martens / kostuumadvies: Hannah Christeson / productie: Curtain Call Productions / coproductie: Workspacebrussels, TAKT Dommelhof, Cement festival, CAMPO / met dank aan: STUK, wpZimmer, GRIP

Credits Jan Martens

Met dank aan: jeroen bosch, kristin de groot, joris van oosterwijk en al de Bproject Partners Jheronimus Bosch 500 (NL), Comune di Bassano del Grappa (IT), Dance Umbrella London (UK) , La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), Festival CEMENT (NL), Dansateliers Rotterdam (NL)

Inleiding

gratis inleiding om 19u30 door Rudi Meulemans en Jan Martens 

Links

www.janmartens.com

www.grip.house