JAN MARTENS & MARC VANRUNXT

JAN MARTENS & MARC VANRUNXT

Lostmovements

€ 15 • 14 • 12 • 7

‘Lost is just another word for waiting to be found’ – Noah Charney

De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan. Marc was er reeds bij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en verderzetting hiervan.
Voor lostmovements delven ze in hun eigen vocabularium, en laten ze zich inspireren door grootheden uit heden en verleden: choreografen, componisten en andere rolmodellen. Daaruit ontstaat een nieuw werk, waarbij de focus ligt
op de motivering van beweging. lostmovements is een overgave aan de muziek, aan het materiaal, en aan elkaar. Een ongegeneerd opgaan in het universum van de ander.
In zowel Marc als Jans werk ligt de focus eerder op de dansende mens dan op de danser. Het is pas wanneer men zich al dansend mag heruitvinden, dat virtuositeit kan opborrelen. Een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, laverend tussen exuberantie en extreme verstilling, tussen Pet Shop Boys en Penderecki.

De ruimte wordt vormgegeven door beeldend kunstenares Katleen Vinck. Mezzosopraan Els Mondelaers beent enkele bestaande muziekstukken uit. Het team wordt daarnaast ook versterkt door lichtontwerper Stef Alleweireldt en Marie-Anne Schotte voor artistiek advies tijdens het creatieproces.

 

 

Praktisch

Wanneer

zo 10 maart - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van & met: Jan Martens & Marc Vanrunxt / ruimte: Katleen Vinck / licht: Stef Alleweireldt / techniek: Michel Spang / artistiek advies: Marie-Anne Schotte

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

MEER TIPS

fABULEUS/Martens
vr 26/04 - ...the Bechdel Test
KABINET K
za 09/02 - Invisible