JOSÉ NAVAS / Cie FLAK

JOSÉ NAVAS / Cie FLAK

Rites - Intense danssolo vol lyriek en gratie

€ 15 • 14 • 12 • 7

José Navas richt in 1995 zijn compagnie Flak op in Montreal en wordt op slag beroemd om zijn uitzonderlijke danstalent. Het is weinig dansers gegeven om zo krachtig, elegant en boeiend op het podium te staan als de inmiddels 52-jarige José Navas.

Voor een enthousiast publiek presenteerde hij in het verleden de magische solo's: Miniatures en Personae. Dit seizoen volgt het derde en laatste luik dat zeker ook afzonderlijk kan bekeken worden. Met dezelfde signatuur raakt Navas ook in zijn nieuwe solodans de thema’s aan van menselijke kwetsbaarheid en eindigheid, ingebed in een krachtig ritueel dat hem zo typeert.

In het goede gezelschap van Schubert, Dvořák en Nina Simone blikt hij terug op zijn leven, zijn liefdesaffaires en zoekt zo naar innerlijke rust. Hij toont zichzelf zoals hij is: een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid. Als sluitstuk volgt het beruchte Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky.

Rites is een complexe, dramatische, virtuoze solo en een hoogtepunt in Navas’ gevoeligheid, expressiviteit en uniek talent. Kortom SUBLIEM!

 

 

Praktisch

Wanneer

wo 29 november - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Choreografie, regie, dans: José Navas / muziek: Anton Dvorák, Franz Schubert, Nina Simone, Igor Stravinsky / licht: Marc Parent / technische leiding: Pierre Lavoie / kostuumdesign: Sonya Bayer / productie: José Navas & Compagnie Flak / coproductie: Danse Danse, La Place des Arts-Montreal, Concertgebouw Brugge, Conseil des Arts et Lettres Québec 

Inleiding

Gratis inleiding om 19u30 door Lieve Dierickx.

Links

www.flak.org

MEER TIPS

Bollylicious
za 14/04 - Bombay Express
Helder Seabra
za 24/03 - Lore