Beeldsmederij DE MAAN

Beeldsmederij DE MAAN

Pjotr en de Wolfski (3+)

11 | 8 EUR

Kunstendag voor kinderen - kunstige activiteiten van 10 tot 13.30 uur - in foyer Ter Vesten | schouwburg | CultuurCafé | Bib

Op deze cultuurhoogdag voor gezinnen ontdek je in Ter Vesten allerlei activiteiten. Alles staat in het teken van muziek én het verhaal van Peter en de Wolf.
Atelier Amadeo nodigt de aanwezigen uit in zijn klankenspeeltuin, de grootvader van Peter vertelt dierenverhalen, er is een snoezelruimte met live pianomuziek en kinderen kunnen zelf een eigen muziekinstrument maken.

Heb je honger gekregen als een wolf? Schuif dan mee aan tafel in het CultuurCafé voor een wolvenbrunch (tussen 11 en 13 uur - 15 | 7 EUR)

Om 13.30 uur genieten we in de schouwburg van de prachtige voorstelling Pjotr en de Wolfski.

Een grappige upgrade van de klassieker Peter en de Wolf, verteld en verbeeld met handpoppen op de hand van meester figurenmaker Paul Contryn en op muziek van Prokofiev. Met een praatzieke Bruno Vanden Broecke in spitse doen als verteller. Nu eens van de wijs, dan weer wijs als een oude vos die de wolf te grazen neemt.
Alles speelt zich af op, rond en in een kleurrijke boom. Een inventieve setting voor de klassieker van de Russische componist Prokofiev. Met authentieke Russische passages! Vertaald in het kleuterski. Spannend, dramatisch en humoresk.

vanaf 10 uur: omkadering Atelier Amadeo, knutseltafels en snoezelruimte met piano,...
Atelier Amadeo bestaat uit inspirerende houten klanksculpturen die de verbeelding prikkelen. Kleuters gaan in dit landschap samen op zoek naar hun eigen personages en vertellingen op maat van de eigen talenten en leefwereld. Zo ontstaat een sterk verhaal, een herinnering die nog lang zal nazinderen…

 

 

 

Praktisch

Wanneer

zo 15 november - 13u30

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

credits

Stemregie & tekst Stef De Paepe
Bewerking & concept Fernand Verreth, Willem Verheyden
Scenografie & spel Paul Contryn
Decor & figuren Paul Contryn, Lieve Van Luyck, Stéphane Vloebergh

omkadering

van 10 tot 13.30 uur
wolvenbrunch tussen 11 en 13 uur - 15 | 7 EUR (reserveren vóór 12 november)

links

www.demaan.be

MEER TIPS

4Hoog
wo 18/11 - Het Lam van Jan
4Hoog
zo 7/03 - Kom Wel
Irène Laros (NL)
zo 13/12 - Paniek in de wolkenfabriek