Panic in Saksen Park

Panic in Saksen Park

Beelden in het park

Gratis

Beeldig Hof ter Saksen 15 

In de zomer van 2019 staan er opnieuw beelden in het park. Ze worden gemaakt door de 8 docenten van de beeldhouwklas van de Antwerpse academie. Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck zijn niet alleen stuk voor stuk bekende kunstenaars, ze vormen ook een hechte groep vrienden. Marc Ruyters, journalist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ stelde aan deze vriendengroep voor om het vertrouwde park Hof ter Saksen ‘op z’n kop te zetten’ met hun 'ontheemde', 'gestoorde' en/of 'glimlachende' werken. Zij vinden het super om aan dit idee mee te werken.

Op vrijdag 5 juli ben je vanaf 12 uur welkom op een Muzikale Picknick in het park. Picknickpakketten (€ 8 per pakket) kan je reserveren via www.tervesten.be of 03 750 10 00. Na de picknick neemt ‘De Lettervanger’ de je op sleeptouw door de tentoonstelling en zorgt voor info en versjes bij de kunstwerken. 

Een tip: hou vanaf 26 mei 2019 www.tervesten.be in de gaten om een schatkaart te downloaden want tijdens de zomermaanden kan je  Schatten van Vlieg verzamelen in de tentoonstelling.

Of bezoek ‘Panic in Saksen Park’ met een gids: de gidsen kunnen de groep zowel over de natuur als over de kunstwerken informeren. De vergoeding voor de gids bedraagt 50 EUR voor 2 uur en 25 EUR per bijkomend uur. Een bezoek kan binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden, maar bij goed weer is het natuurlijk aangenaam om langer in het park te toeven. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen. Beverse verenigingen & scholen betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

 

 

Praktisch

Wanneer

26/05 > 29/09 tentoonstelling

Waar

Park Hof ter Saksen
toegang & parking t.h.v. Zandstraat 167
9120 Beveren

Openingsdagen en -uren

ZOMER 2019

Park en tentoonstelling: alle dagen 8.30 > 20 uur

Tuincafetaria: zon-, feest- en woensdagen 14 > 16 uur

Meer info

Credits

kunstenaars: Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck

curator: Marc Ruyters

links:

Nicolas Baeyens

Vaast Colson / Trampoline Gallery

Anton Cotteleer

Athar Jaber

Jan Marechal

Nadia Naveau / Base-Alpha Gallery / wikipedia

Denie Put in H ART

Bart Van Dijck

met medewerking van
kunsttijdschrift H ART

MEER TIPS

Muzikale Picknick
vr 05/07 - in expo HtSaksen
Lettervanger
vr 05/07 - in expo HtSaksen