Panic in Saksen Park (familie)

Panic in Saksen Park (familie)

Beelden in het park

Gratis

Beeldig Hof ter Saksen 15 

In de zomer van 2019 staan er opnieuw beelden in het park. Ze worden gemaakt door de 8 docenten van de beeldhouwklas van de Antwerpse academie. Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck zijn niet alleen stuk voor stuk bekende kunstenaars, ze vormen ook een hechte groep vrienden. Marc Ruyters, journalist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ stelde aan deze vriendengroep voor om het vertrouwde park Hof ter Saksen ‘op z’n kop te zetten’ met hun 'ontheemde', 'gestoorde' en/of 'glimlachende' werken. Zij vinden het super om aan dit idee mee te werken.

Een tip: hier kan je nu al jouw schatkaart downloaden want tijdens de zomermaanden kan je  Schatten van Vlieg verzamelen in de tentoonstelling.

Vrijdag 5 juli: 
Muzikale Picknick
& Lettervanger in Hof ter Saksen.

Die dag valt er in Hof ter Saksen extra veel te beleven voor alle kinderen en hun familie.

Picknick

Op vrijdag 5 juli 2019 ben je vanaf 12 uur welkom op de heerlijke Muzikale Picknick in het park Hof ter Saksen. Wie trek heeft in Oxfams wereldkeuken of geen zin heeft om zelf een picknickmand klaar te maken, kan vooraf een picknickpakket (€ 8 per pakket - incl. broodjes, drankbonnetjes en een snackje) reserveren online of via 03 750 10 00. Wees er snel bij, want het aantal pakketten dat de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel Beveren kunnen klaarmaken, is beperkt. 

Het tijdstip waarop je eet, kies je zelf tussen 12 en 14 uur.

Muziek

Tijdens de maaltijd neemt het 'JazzDelivery Trio' je mee op een muzikale tijdreis. Van Louis Armstrong tot Frank Sinatra en mogelijk met een knipoog naar Johnny Cash. 
met: Jan Van den Bleeken (gitaar & zang), Simon Beeckaert (contrabas), Luc van Steertegem (trompet)

Theater
Vóór de start van de picknick (om 11.30 uur), kunt u de theatervoorstelling ‘Ik wist niet dat dit dat was’ van 4HOOG bijwonen. (leeftijd 4+, dus ook voor volwassenen)
Een tweede voorstelling is na de picknick (om 13.30 uur) voorzien. De voorstelling duurt 50 minuten.

"De Gezusters Kunst maken voor u een kunstwerk. Niet zomaar een kunstwerk, maar HET kunstwerk!
Het van Het, Het Hettigste van Het! Het mooiste, Het ontroerendste, Het volste kunstwerk
En zij doen dat voor u. Alleen voor U!"

De Lettervanger / gratis tentoonstellingsbezoek met gids
Na de picknick (tussen 14 en 16 uur) neemt De Lettervanger de kinderen op sleeptouw en zorgt voor info en versjes bij de tentoonstelling. Vertrek aan de bijenhal. Een gids is beschikbaar voor wie een meer uitgebreide rondleiding bij de kunstwerken wenst. 

De picknick en lettervanger staan helemaal in het teken van de tentoonstelling Panic in Saksen Park. Deze zomer wordt Hof ter Saksen immers artistiek ingekleurd door de 'ontheemde', 'gestoorde' en/of 'glimlachende' werken van Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck. Deze 8 docenten aan de beeldhouwafdeling van de Antwerpse academie, zijn niet alleen stuk voor stuk bekende kunstenaars, ze vormen ook een hechte vriendengroep. Marc Ruyters, journalist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ is curator. Hij heeft de leiding over de tentoonstelling.

De Lettervanger is een poëziezoektocht en tegelijk een tentoonstellingsbezoek voor families met kinderen vanaf 5 jaar. Onderweg worden rijmpjes en gedichten voorgelezen en aan de hand van spelletjes worden de beelden in het park ontdekt.

De rondleiding en de Lettervanger sluiten aan op de picknick en op de theatervoorstelling (minstens één groep wacht met vertrekken tot na de afloop van de voorstelling).

Op 5 juli zijn zowel de rondleiding als de zoektocht gratis (ook voor wie niet deelneemt aan de picknick). Inschrijven is verplicht:  

  • online 
  • T 03 750 10 00
  • ticketbalie Ter Vesten, Gravenplein 2, Beveren

Maandelijks gratis begeleid tentoonstellingsbezoek voor individuele bezoekers 

Op de binnenkoer van de hoeve wacht een gids elke tweede zondag van de maand (zondag 9 juni, 14 juli, 11 augustus en 8 september 2019) individuele bezoekers op voor een wandeling door het park. De gids heeft aandacht voor de beelden in de tentoonstelling, maar kan ook meer informatie geven bij de bomen, planten en dieren in het park.
gratis

 

Boek een groepsbezoek op een moment dat voor jou best past

Boek zelf een bezoek aan ‘Panic in Saksen Park’ bij dienst Toerisme, Grote Markt 2 - 9120 Beveren: T 03 750 15 80 of via e-mail: toerisme [at] beveren [dot] be 
De vergoeding voor de gids bedraagt 60 EUR voor 2 uur en 30 EUR per bijkomend uur. Een bezoek kan binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden, maar bij goed weer is het natuurlijk aangenaam om langer in het park te toeven. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen. Beverse verenigingen & scholen betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

 

 

Praktisch

Wanneer

26/05 > 29/09 tentoonstelling

Waar

Park Hof ter Saksen
toegang & parking t.h.v. Zandstraat 167
9120 Beveren

VOOR DE HELE FAMILIE

Park en tentoonstelling

Gratis toegang: 26/05 > 29/09
alle dagen 10 > 20 uur
(op weekdagen is het park al vroeger open)

Tuincafetaria: zon-, feest- en woensdagen 14 > 16 uur

Muzikale Picknick

vr 05/07/2019 12 > 14 uur
8 EUR / pakket

I.s.m. Oxfam Wereldwinkel Beveren

Theater

Ik wist niet dat dit dat was
4HOOG

vr 05/07/2019 11.30 & 13.30 uur

gratis bij Muzikale Picknick

De lettervanger

vr 05/07/2019 vanaf 14 > 16 uur

Gratis

i.s.m. Gidsenvereniging Beveren

RESERVEREN VERPLICHT

Meer info

TENTOONSTELLING

kunstenaars: Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck

curator: Marc Ruyters

links:

catalogus

Schatkaart om de tentoonstelling spelenderwijs te bezoeken

H ART

Nicolas Baeyens

Vaast Colson / Trampoline Gallery

Anton Cotteleer

Athar Jaber

Jan Marechal

Nadia Naveau / Base-Alpha Gallery / wikipedia

Denie Put in H ART

Bart Van Dijck

I.s.m. kunsttijdschrift H ART

 

MEER TIPS

Panic in Saksen Park
zo 26|05 > zo 29|09
RASA
woe 22/01 - Huid