Le passé devant nous

Le passé devant nous

Nathalie Teirlinck

€ 5 • 4

De gereserveerde Alice leidt een routineus bestaan als luxe-escorte en mijdt zorgvuldig elk dieper sociaal contact. Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval, worden haar hoog opgebouwde muren abrupt gesloopt. Alice wordt onverwacht met haar zesjarig zoontje Robin geconfronteerd die ze jaren geleden achterliet.

‘Le passé devant nous’ is de eerste langspeelfilm van de Gentse cineaste en theatermaakster Nathalie Teirlinck die eerder furore maakte met kortfilms als ‘Juliette’ en ‘Venus vs Me’. Ze kon daarvoor onder meer de Canadese Evelyne Brochu strikken die meespeelde in onder meer ‘Tom à la Ferme’ en die met verve gestalte geeft aan Alice en John Parish, die tekende voor de muziek.

"Nathalie Teirlinck focuste in haar kortfilms ook al op familierelaties. Hier stelt ze vragen die we nog niet vaak hoorden. Het antwoord levert een ontroerende film op, die geen moment hengelt naar emoties. Intens, poëtisch en sensueel is hij des te meer." (De Morgen) 

Praktisch

Wanneer

do 14 maart - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met o.a.: Johan Leysen, Evelyne Brochu, Eriq Ebouaney, Zuri François, Arieh Worthalter, Johan Heldenbergh, Guillaume Duhesme.

Inleiding

Gratis inleiding om 19.40 uur

Duurtijd

110 min.