DRIES HEYNEMAN

DRIES HEYNEMAN

Uit respect voor de buren

15 │ 14 │ 12 │ 7 EUR

“Wie op zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie op zijn 50ste nog links is, heeft geen verstand.” Dit is geen uitspraak van Dries Heyneman maar van ene Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier op een terras een pintje zouden kunnen drinken.

Allemaal erg verdienstelijk, vindt Dries, die menig namiddag en avond op dergelijke terrassen de vrijheid gevierd heeft. Ter compensatie probeert hij voor de rest zoveel mogelijk thuis te zijn. Daar hoort hij vaak: “Papa, moet jij niet ergens gaan optreden vanavond?” Toch treedt hij graag op, vermits hij achteraf nog snel even van verworven vrijheden kan proeven aan de bar. Wanneer hij dan ’s nachts thuiskomt, vertelt hij zijn vrouw honderduit over alles wat hij in het theater heeft beleefd. Tot ze vraagt of hij wil zwijgen. Al was het maar uit respect voor de buren.

"Weinig comedians die zo'n sprekende mimiek hebben, een heel spectrum aan vooral melodramatische gelaatstuitdrukkingen. Hij hoeft er soms niet eens een grap bij te vertellen... Dubbelzinnigheid doordringt de hele voorstelling, zet aan tot denken en in de eerste plaats tot onbedaarlijk lachen." (De Standaard)

Praktisch

Wanneer

za 29 februari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Tekst & spel: Dries Heyneman | licht & techniek: Bruno Decock | productie & management: BB - Bram Bostyn

Links

www.heyneman.be

Fotograaf: Kaat Pype

Een cultuurbabysit boeken?

Contacteer tickets [dot] tervesten [at] beveren [dot] be

MEER TIPS

SENNE GUNS
Vr 24/01 - Opus 3
GEANNULEERD: BART CANNAERTS
wo 01 & do 02/04 - We moeten nog eens afspreken
GEANNULEERD: JAVIER GUZMAN (...
vr 17/04 - Guzmán
STEVEN MAHIEU
vr 08/05 - Full Contact