Hendrickje Van Kerckhove & Nicolas Callot

Hendrickje Van Kerckhove & Nicolas Callot

Moderen Synger - Een moeder zingt

€ 15 • 14 • 12 • 7

Liederen van Edvard Grieg met pianobegeleiding

Hendrickje Van Kerckhove is een oud-studente van het Antwerpse conservatorium en veroverde ondertussen de podia van de Bayerische Staatsoper, het Festival Aix-en-Provence en de Staatsoper unter den Linden Berlin, om er maar enkele te noemen.

Nicolas Callot hebt u mogelijk in het voorjaar 2018 gehoord in kasteel Cortewalle als twee van de vier handen van het pianoduo dat hij vormt met Lucas Blondeel. Daarnaast is hij ook een fijnbesnaard liedpianist.

Tussen Van Kerckhove en Callot heerst een bijzonder mooie chemie. Ze vinden elkaar onder meer in hun liefde voor de liederen van Edvard Grieg. De Noorse componist liet een schat aan partituren na die veel te weinig aan bod komt op de concertpodia. Nochtans moeten ze niet onderdoen voor de liederen van Schubert, Schumann of Wolf. Grieg en zijn vrouw Nina kregen samen één kind. Maar dit prille geluk was, helaas, geen lang leven beschoren. De tegenslagen in zijn persoonlijk leven inspireerden hem tot het schrijven van prachtige composities. Net als in zijn ‘Lyrische Stücke’ voor piano solo toont Grieg zich in zijn liederen een meester in impressionistische sfeerschepping en harmonische subtiliteiten die onder de huid kruipen. 

Hendrickje en Nicolas brengen een beklijvende selectie Noorse muziek waarin het moederschap de hoofdrol speelt. Warm aanbevolen!

 

 

Praktisch

Wanneer

zo 23 september - 11u00

Waar

Kasteel Cortewalle
Zwarte Dreef 1
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met: Hendrickje Van Kerckhove (sopraan) & Nicolas Callot (piano)

Links

www.nicolascallot.be

www.kpsk.be

In samenwerking met

Kon. Piet Stautkring