BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA

BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA

In The Pines (16+)

20 │ 19 │ 17 │ 12 EUR

In 2016 bracht Erik Kriek zijn graphic novel In The Pines uit, waarmee hij vijf beroemde murder ballads in evenveel prachtig geïllustreerde verhalen goot. Een kolfje naar de hand van Brussels Jazz Orchestra. Vier van Krieks beeldverhalen werden gedigitaliseerd, de bijhorende songs gearrangeerd voor jazzorkest.

Murder ballads: macabere maar beeldschone songs waarin de zwarte romantiek van moord en doodslag wordt bezongen en bespeeld. Hun verhalen en melodieën werden veelal door Ierse, Schotse en Engelse immigranten meegebracht naar de VS, kwamen door overlevering in de blues, country en pop terecht en werden Amerikaans cultureel erfgoed.

De fusie tussen BJO en het werk van Kriek resulteert in een voorstelling waarin videoprojectie, beklijvende illustraties, donkere verhalen, muziek en zang met elkaar verweven worden. Met één rode draad: een eeuwenoud drama met steevast een huiveringwekkend plot.

Deze voorstelling is niet geschikt voor personen jonger dan 16 jaar.

"De combinatie van bigband, electro en geprojecteerde striptekeningen in de handen van dit gezelschap blijkt een schot in de roos." (Jazz'halo)

 

Praktisch

Wanneer

do 14 mei - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

credits

Met: Brussels Jazz Orchestra o.l.v. Frank Vaganée | beeldverhalen: Erik Kriek | stem & effecten: Lynn Cassiers | arrangementen: Frank Vaganée

links

www.brusselsjazzorchestra.com

MEER TIPS

TINY LEGS TIM
do 09/01 - Elsewhere Bound
GEANNULEERD: LADY LINN
vr 10/04 - Black Swan
CROSSBONES
di 29/10 - Slide ‘n Five