Compro Oro

Compro Oro

Suburban Exotica

15 | 14 | 7 EUR

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album Transatlantic was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. Meer dan een retro-oefening was het een platform voor vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot. In 2017 volgde Bombarda, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba - richting zuiden en oosten - wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsd-trip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album Suburban Exotica (2019) gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix.

“Een broeierige nazomersoundtrack bij de intercontinentale stadsjungle.”

Knack Focus

 

Praktisch

Wanneer

do 22 april - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Wim Segers (vibrafoon, marimba, synth, glockenspiel, percussie), Bart Vervaeck (gitaar, pedal steel, oud, banjo), Matthias Debusschere (bas, ukulele), Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussie), Frederik Van den Berghe (drums)

Links

www.comprooromusic.be

MEER TIPS

Zonzo Compagnie
di 10|11 - Geannuleerd
Ottla
vr 04|12 - Geannuleerd
De Koffie Van Morgen
vr 12|02 - Geannuleerd
Tutu Puoane & Rebirth::...
vr 05|03 - Geannuleerd