De Koffie Van Morgen

De Koffie Van Morgen

Le Ravage d'Ali Baba

14 | 13 | 6 EUR

Omwille van de maatregelen ter afremming van de verspreiding van het covid-19-virus, dienden we dit concert jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.

“You can’t help it. An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times.” – Nina Simone

Le Ravage d’Ali Baba is een concert met instrumentale muziek en fragmenten van opgenomen gesprekken met mensen op de vlucht. Het concert is een poging om met abstracte middelen een situatie te schetsen die net heel werelds is. Door afstand te nemen van te snelle meningsvorming en te kiezen voor reflectie, proberen de muzikanten dichter bij de mensen zelf te komen.

Drummer en spilfiguur Simon Plancke deed voor de muziek aanvankelijk beroep op enkele jonge kleppers binnen de Belgische jazz: Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere. Het viertal trok met vrijwilligers van vzw Humain naar vluchtelingenkampen in Brussel en Duinkerke. Dit leverde niet enkel een concertreeks en een album op, maar eveneens een boek met teksten van 9 geëngageerde auteurs (o.a. Anne Provoost, Rachida Lamrabet) die ook meegingen naar de kampen en hun indrukken en opgetekende verhalen verwerkten in persoonlijke bijdragen.

In deze concertreeks laat Simon Plancke zich bijstaan door twee opvallende artiesten. Geluidskunstenares Els Viaene die reeds jarenlang in de weer is met het creëren van buitengewone klanklandschappen. En toetsenist Jozef Dumoulin, een van de buitenbeentjes van de Belgische jazz en improvisatie. Ook hij is een klankreiziger, voortdurend op zoek naar nieuwe dimensies van geluid. 

“Le Ravage d’Ali Baba is misschien wel het belangrijkste album dat ons land dit jaar voortbracht.”

Enola Magazine

 

Praktisch

Wanneer

vr 12 februari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits 

Met Simon Plancke (drums, electronica), Jozef Dumoulin (toetsen, electronica), Els Viaene (geluidskunst)

Links

www.jazzlab.be

MEER TIPS

Zonzo Compagnie
di 10|11 - Geannuleerd
Ottla
vr 04|12 - Geannuleerd
Compro Oro
do 22|04 - Geannuleerd
Merope (LT | BE | FR)
vr 08|05 - Geannuleerd