Dylan 80

Dylan 80

21 | 20 | 13 EUR

Blowin’ in the WindMr. Tambourine Man, Like a Rolling Stone, Tangled Up in Blue, Make You Feel My Love... Een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is in wezen onbegonnen werk, alsook een eindeloos karwei dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs de wat minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is: in de jaren '60 werd hij eerst tegen wil en dank de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een even intrigerende als ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren '70 toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren '80 slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren '90, de hele wereld hem beschouwen ging als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.

Robert Allen Zimmerman kwam de wereld verrijken op 24 mei 1941, wat betekent dat hij in 2021 tachtig wordt. Als elke gelegenheid goed is om Dylan te vieren, dan deze dus zéker! 

Topmuzikanten Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman staan dubbel en dwars garant voor een feest om "U" tegen te zeggen…

Praktisch

Wanneer

do 27 mei - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Guy Swinnen (zang, gitaar), Patrick Riguelle (zang, gitaar), Piet De Pessemier (zang, gitaar), Axl Peleman (zang, bas), Bjorn Eriksson (zang, gitaar), Naomi Sijmons (zang, gitaar), Jan Hautekiet (keyboards), Ron Reuman (drums)

Links

www.maandacht.be

MEER TIPS

Irish Mythen (IE/CA)
do 08|10 - Geannuleerd
Sophia Ammann plays Leonard...
wo 25|11
Sam Amidon (US)
za 30|01 - Geannuleerd