Histrylogie

Histrylogie

The History of Country

18 | 17 | 15 | 10 EUR

Ondanks de gestaag groeiende populariteit van het genre blijft country in België vooralsnog in een weinig aantrekkelijk daglicht staan. Johnny Cash is voor velen een held en de borstomtrek van Dolly Parton spreekt al decennialang tot de verbeelding. Maar voorts wordt country nog al te dikwijls beschouwd als suikerzoete en melodramatische, zelfs enigszins lachwekkende jengelmuziek.

Auteur Christophe Vekeman en muzikanten Bjorn Eriksson en Walter Broes hebben het met veel geestdrift en vanuit hun bodemloze liefde voor countrymuziek op zich genomen om hier definitief verandering aan te brengen. In de wervelende voorstelling The History of Country wordt daadkrachtig maar vooral met veel schwung komaf gemaakt met alle vooroordelen die er thans nog bestaan jegens een vorm van muziek die wel degelijk, zoals zal blijken, verrassend hoogstaand en virtuoos, geestig en spitant – kortom, volstrekt beminnenswaardig is.

See y’all on the road, folks!

Praktisch

Wanneer

vr 27 november - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Christophe Vekeman (verteller), Bjorn Eriksson (zang, gitaar, pedal steel, banjo, viool), Walter Broes (zang, gitaar), Tomas De Smet (contrabas, elektrische bas), Frederik Van den Berghe (drums)

Links

www.maandacht.be

MEER TIPS

Irish Mythen (IE/CA)
do 08/10 - Little Bones
Sam Amidon (US)
za 30/01
The Breath (GB)
zo 14/02
Dylan 80
do 27/05