Jan Swerts

Jan Swerts

Schaduwland

€ 16 • 15 • 13 • 8

In zijn tienerjaren erg beïnvloed door Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett. Meer recent hadden ook Max Richter en Jóhann Jóhannsson een enorme impact.

Na zijn persoonlijk rampjaar 2016 bracht Swerts Schaduwland uit, opvolger van debuutalbum Weg en Anatomie van de melancholie. Humo, Knack, De Morgen, Radio 1, Klara: allemaal haalden ze de superlatieven boven. Een plaat over hoe tegenslagen zich ophoopten en muziek de enige uitweg bleek om alle emoties te kanaliseren.

Van het wervelende en broeierig gearrangeerde begin, over een aftakelend en ijl gezongen elektronisch midden tot een extreem desolaat pianoniemandsland in de staart.

"Een prachtig staaltje van hedendaagse kamermuziek dat alle snaren van je gemoed aan het trillen bracht. Hoogtepunten vielen moeilijk te isoleren. Het concert ontvouwde zich als één lange suite, waarin ieder onderdeel essentieel was. Dieptepunten: geen." (Focus Knack)

"Swerts zorgde voor een zeldzaam decrescendo-concert: het publiek werd niet extatisch naar huis gestuurd, maar verweesd achtergelaten. Op de koude rillingen die daarbij hoorden is zelfs de novemberwind jaloers." (De Standaard)

 

Dit concert maakt deel uit van AUTUMN FALLS 2017. Een verzameling aan te ontdekken parels naast gevestigde waarden, de hele herfst lang in ‘s lands leukste concertzalen. Check www.autumnfalls.be voor de volledige lineup en tickets.

 

Praktisch

Wanneer

za 14 oktober - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met: Jan Swerts, Kevin Imbrechts, Gianni Marzo, Karen Willems, Beatrijs De Klerck, Cedric Murrath, Sam Faes, Joeri Vaerendonck 

Links

www.janswerts.be
www.autumnfalls.be