Ladysmith Black Mambazo (ZA)

Ladysmith Black Mambazo (ZA)

Love, Peace and Harmony

26 | 25 | 18 EUR

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. In de jaren ‘70 wisten ze zichzelf te bewijzen als meest succesvolle zangroep van Zuid-Afrika. Eind jaren ‘80 kregen ze wereldwijd erkenning toen Paul Simon enkele nummers met hen opnam voor het wereldberoemde album Graceland.

Zulumuziek, christelijke hymnes en Amerikaanse gospel worden verenigd en vormen een haarzuivere en trotse zangstijl. Waar het mannenkoor ook komt, hun vrolijke vocale harmonieën en herkenbare danspasjes verspreiden liefde, vrede en harmonie. En dat bleef niet onopgemerkt. De groep werd over de jaren bekroond met 5 Grammy Awards en 19 Grammy-nominaties! De boodschap van liefde en harmonie staat steeds centraal in hun oeuvre, hetgeen hen tot echte vredesambassadeurs maakt.

 

 

Praktisch

Wanneer

vr 4 juni - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Joseph Shabalala, Thamsanqa Shabalala, Sibongiseni Shabalala, Thulani Shabalala, Msizi Shabalala, Albert Mazibuko, Abednego Mazibuko, Russel Mthembu, Ngane Dlamini

In samenwerking met 

Toernee Mondial

Links

www.mambazo.com
www.toerneemondial.be

MEER TIPS

L’Alba (FR/Corsica)
za 20|03 - Geannuleerd
Canzoniere Grecanico...
wo 12|05 - Geannuleerd