TINY LEGS TIM

TINY LEGS TIM

Elsewhere Bound

15 │ 14 │ 12 │ 7 EUR

Op zijn veelkleurige vijfde studioalbum Elsewhere Bound ruilt Tiny Legs Tim de akoestische bare-to-the-bone intimiteit van voorganger Melodium Rag in voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Voor deze theatertour brengt Tim de bigband opnieuw samen. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen.

Elsewhere Bound dompelt je onder in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, touaregblues, Louisiana swamp en Woodstock rhythm & blues.

"Weinigen in België hebben de blues zo goed onder de knie als hij, maar de tijd leek rijp om z'n sound te verrijken met wat blazers, een piano en percussie. Een schot in de roos." (HUMO)

"Tiny Legs Tim is een rasmuzikant die momenteel perfect weet waar hij naartoe wil met zijn muziek. Live heeft hij ons nog maar eens omver geblazen: het lijkt wel of alles wat hij momenteel aanraakt, in goud verandert." (enola.be)

 

 

RAMAN. (solo) | voorprogramma

RAMAN. speelt alternatieve, maar vooral eerlijke rock-'n-roll, met steeds een voet in blues-en rootsgrond. Frontman Simon Raman brengt in Ter Vesten een solo set. Iets intiemer, maar met evenveel intensiteit.

 

 

Praktisch

Wanneer

do 9 januari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

credits

Met: Tiny Legs Tim (gitaar en zang), Tom Callens (blazersarrangementen, bariton en tenor sax), Marc De Maeseneer (tenor sax), Marie-Anne Standaert (trompet), Yves Fernandez (trompet), Luk Vermeir (piano), Steven Troch (mondharmonica), Filip Vandebril (bas, contrabas), Amel Serra García (percussie), Frederik Van den Berghe (drum)

links

www.tinylegstim.com
www.rumoer.be
www.ramanmusic.com

Fotograaf: Jeroen Hanselaer

MEER TIPS

ERIKSSON DELCROIX
do 31/10 - Riverside Hotel
GEANNULEERD: LADY LINN
vr 10/04 - Black Swan
BRUSSELS JAZZ
do 14/05 - In The Pines (16+)