Tournée Générale

Tournée Générale

Indoorfestival op het snijvlak van muziek, comedy, literatuur en beeldende kunst

€ 15 • 14 • 12 • 7

 

Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen en band - 20u Schouwburg

Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol

In zijn kenmerkende stijl, scherp, bijtend met een ironische onderlaag, schetst Dimitri Verhulst in ‘Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol’ de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat we op twee benen gingen lopen tot en met de jaren dat we elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen. Corrie van Binsbergen componeerde op dit ‘curriculum van smeerlapperij’ een anderhalf uur durende muzikale literaire trip voor de oren. Samen met Verhulst en haar hybride ensemble, dat jazz, pop, klassiek en moderne muziek hand in hand laat gaan, scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en ongekende muzikale hoogten. Corrie van Binsbergen heeft de afgelopen decennia naam gemaakt met deze vorm van literaire concerten, zij werkte samen met o.a. Remco Campert, Toon Tellegen en Griet Op de Beeck.

performance: Dimitri Verhulst / gitaar: Corrie van Binsbergen / piano: Albert van Veenendaal / bas: Hein Offermans / klarinetten & saxen: Jasper Blom / drums & percussie: Alan Purves / fagot & saxen: Jan Willem van der Ham & Sun*Sun*Sun String Orkestra (viool: Jeroen Baert / altviool: Yumika Lecluyze / cello: Seraphine Stragier).

 

Pyroclastic Wave  - 20u Clubzaal Togenblik

is een jonge, vijfkoppige groep muzikanten, voorzien van twee gitaren, bas, drum en saxofoon. Drie jaar geleden verzamelden ze zich na de schooluren voor het eerst in het repetitiekot om samen lawaai te maken. Sindsdien zijn ze er onherroepelijk blijven plakken. De leden, geboren en getogen in Beveren City, gieten hun “laweit” doorgaans in de vorm van stevige rockmuziek, met invloeden uit de funk- en indiewereld. Op Tournée Générale komen ze hun debuut-ep White Nights voorstellen.

percussie & drum: Daan Bosman / gitaar: Joeri Hulstaert / bas & gitaar: Simon Martens  / gitaar: Jan Joos / toetsen & sax: Christoph Goosens

 

Slow Pilot - 23u Schouwburg

is een band rond Pieter Peirsman, fulltime hyperkineet, doorwinterd atleet en muzikale splinterbom, geladen met licht ontvlambaar songmateriaal. Een meer dan geslaagd avontuur in het tv-format De Beste Singer-Songwriter Van Vlaanderen was de start van meer. Momenteel toert hij binnen en buiten onze landsgrenzen als zanger/gitarist bij Hooverphonic. Speciaal voor Tournée Générale brengt Slow Pilot een vier klassieke muzikanten uit het Hooverphonic-orkest mee.

 

Pieter De Decker - doorlopend vanaf 19u Foyer

Wat zie jij als je door de vrije natuur wandelt?

Pieter (°1982, Zwijndrecht), opgeleid als Meester in de Illustratieve Kunsten aan St.-Lucas Antwerpen, ervaart bij elke stap iets anders. De continue verandering van licht, kleur, schaduw, composities van bomen, bladeren, golven, wolken…het fascineert hem mateloos. Pieter schept in zijn kunstwerken als het ware een nieuw landschap. Hij zuivert beelden uit van menselijke aspecten, bewerkt ze en vermengt verschillende beeldlagen volgens een zelf bedachte techniek. Zo ontstaat, afhankelijk van de lichtinval, de stand van de toeschouwer en de weersomstandigheden een andere beeldervaring. Een unieke dynamiek!”

 

Jens Dendoncker - 21u30 Bib en Mediazaal

Het gaat hard voor Jens Dendoncker. In 2015 wist Jens niet alleen de jury- en publieksprijs te bemachtigen van de Nederlandse Culture Comedy Award, ook in eigen land nam hij datzelfde jaar de Lunatic Comedy Award mee naar huis. In 2016 slaagde hij erin om de Humo’s Comedy Cup op zijn naam te schrijven; nog steeds de meest prestigieuze comedywedstrijd van Vlaanderen. Momenteel kan je hem zien toeren met de andere finalisten van Humo's Comedy Cup en vanaf het najaar gaat hij op pad met zijn eigen avondvullende solo-show. Op Tournée Générale zien we hem als stand up artiest met een korte selectie van zijn beste werk.

 

Dries Heyneman - 21u30 Bib en Mediazaal

richtte samen met Tim Goditiabois in 2000 het cabaretduo Ter bescherming van de jeugd op tijdens hun studies psychologie. Jarenlang bouwen ze samen aan een indrukwekkend palmares in de cabaretwereld. Enigszins vermoeid van het vele toeren in Nederland en Vlaanderen besluiten ze echter om eind 2011 er mee te stoppen. Vanaf 2012 werkte Dries Heyneman druk achter de schermen en regisseerde de voorstellingen van Han Solo, Piv Huvluv, Begijn Le Bleu, Freddy De Vadder, Piet De Praitere… In die periode schreef Dries ook mee aan het komische collage-programma ‘Superstaar’ (2BE) van Gunter Lamoot. Daarnaast stond hij als scenarist en acteur mee aan de basis van de fictiereeks 'Bevergem' (canvas). Later in 2015 maakte hij samen met Piet De Praitere het programma ‘Lookalikes’ (2BE). In het najaar van 2016 is Dries Heyneman ook te zien in de reeks: 'De 16' (canvas). In 2015 keerde Dries Heyneman ook terug naar zijn oorspronkelijke passie: het podium. Een jaar later is zijn eerste voorstelling 'Jenny' klaar. Op Tournée Générale zien we hem als stand up artiest met een korte selectie van zijn beste werk.

 

TheColorGrey - 21u30 Clubzaal Togenblik

TheColorGrey is het alias van de 22-jarige Antwerpenaar Will Michiels (°1994) die zich sinds 2014 als MC, producer en songwriter op de kaart zet in de Belgische Urban-scene. Zijn Engelstalige rap valt op door de strakke flow in combinatie met smooth, laidback vibes en zelfgemaakte beats in een eigen productie. TheColorGrey rapt niet alleen met een flow waar de soul van afdruipt, maar zijn voortreffelijke en warme stem zuigt ook de aandacht naar zich toe.

In mei 2017 liet TheColorGrey zijn debuutalbum ‘Rebelation’ los op de wereld. De Morgen bekroonde het album met een viersterrenrecensie en schreef volgende lovende woorden:  Rebelation is een unicum: een gloedvol "hiphop meets r&b”-album van eigen bodem met een erg Amerikaanse touch. Dit is de poptaal van het Nu: de sound die bij de generatie van morgen onder de huid zit.

 

Roméo Elvis - 0u00 Clubzaal Togenblik

Roméo Elvis is een Brusselse rapper die al een tijdje de onbetwistbare nummer 1 is aan de andere kant van de taalgrens. In december 2016 sleepte hij maar liefst 3 Red Bull Elektropedia Awards in de wacht (waaronder die van beste album en beste live-act) waardoor hij airplay begon te krijgen op Studio Brussel. Sindsdien gaat ook Vlaanderen overstag en is Roméo Elvis bezig aan een ware veroveringstocht. Met succes!

Niet onlogisch, want hoewel de teksten niet altijd even verstaanbaar zijn voor de doorsnee Vlaming, is de energie van zijn shows dat wel. Old-school hiphop met een lekkere dosis surrealisme en humor, gebracht met een energie om u tegen te zeggen.  Roméo Elvis is de stem van een generatie die dringend gehoord moet worden. Bruxelles arrive!   

 

Power Ende Mauz - 19u en 22u30 CultuurCafé

is een hiphopduo uit het Waasland & de Kempen. MC Powahed, afkomstig uit Haasdonk, brengt samen met DJ Mauz ‘Funky Flemish Flavour’ oftewel Vlaamse boombap. Stevige en degelijke hiphop op de manier zoals het hoort: vette beats uit een analoge drumcomputer, scratches, teksten met hier en daar een komische kwinkslag, freestyles en bovenal veel plezier. Vinyl is hun passie. Ze worden beïnvloed door jazz, afrobeat, funk en ‘70’s rock. Met een demo en een full album houden ze vast aan de Golden Sound. 

 

 

Praktisch

Wanneer

za 4 november - 20u00