TIEN TELLEN IN DE RIMBOE

Zoektocht naar talent uit de regio
Tien tellen in de rimboe is één van de vele namen waaronder het klassieke verstoppertje-spel gekend is. Met TIEN TELLEN IN DE RIMBOE gaat Ter Vesten op zoek naar verborgen beeldend talent dat banden heeft met Beveren.
canvas Tien tellen
Open oproep
Neem deel aan TIEN TELLEN IN DE RIMBOE en dien tussen 1 en 30 september 2022 een digitaal dossier in met minimum 3, maximum 5 recente eigen werken. Wie een dossier indient mag op persoonlijke feedback, professioneel advies en uitnodigingen voor gerichte activiteiten rekenen. Kortom je krijgt de kans om onder deskundige begeleiding een netwerk uit te bouwen.
Hoe dient u een dossier in?
Alle dossiers voor TIEN TELLEN IN DE RIMBOE worden digitaal ingediend. Een link naar uw eigen website wordt niet als dossier aanvaard.
Hieronder vindt u een knop naar het deelnemingsformulier voor TIEN TELLEN IN DE RIMBOE.  Om deel te nemen aan TIEN TELLEN IN DE RIMBOE vult u dit formulier volledig in. Bijlagen  zoals een map met uw foto's (max. 5 MB/foto)  mailt u via www.wetransfer.com aan rimboe@beveren.be .
Wat heb je nodig om een dossier samen te stellen?
 • Een artist statement (maximum 500 woorden)
 • (Een artist statement is een korte tekst, door de kunstenaar zelf geschreven om inzicht te geven in zijn/haar werk.)
 • Illustraties van uw recent werk:
  - Maximaal 5 afbeeldingen van minimum 3 werken uit je oeuvre
  - De werken zijn niet ouder dan 5 jaar
 • Een kort cv.: beknopt overzicht van uw artistieke loopbaan en studies
 • Een verantwoording: wat is uw band met Beveren?
 • Uw persoonlijke (contact)gegevens: naam, adres, e-mail, gsm-nummer
  Werkt u als duo of kunstenaarscollectief: geef dan zowel de contactinfo voor de hele groep als die van de individuele (deelnemende) leden op.
 • Een website mag als extra toevoeging opgegeven worden, maar is geen criterium
  Waarom organiseren we TIEN TELLEN IN DE RIMBOE?
  Ook artiesten hebben nood aan reacties, schouderklopjes en duwtjes in de goede richting. Alle ingediende dossiers worden voorgelegd aan een groep professionele deskundigen uit diverse segmenten van het veld. Elke deelnemer krijgt feedback op het ingediende dossier.
  We stellen een catalogus samen waarin van alle deelnemers één werk met foto, titel van het werk en naam van de kunstenaar wordt opgenomen. De catalogus bevat geen commentaar bij de werken. Elk van de deelnemers ontvangt een exemplaar van deze catalogus. 

  Een selectie deelnemers krijgt de gelegenheid tot een individueel gesprek met de commentatoren (o.a. Stef Van Bellingen, Nicolas Baeyens, Sarah De Geyter, Gwendoline Willems, Bart Vanderbiesen)
   Omdat een artistiek proces een zoektocht is die te vaak in alle eenzaamheid gebeurt, willen we voor alle deelnemers een 3-tal momenten per jaar organiseren waarbij de focus wel op kunst ligt, maar ontmoeting en dialoog centraal staan. De voorstelling van de catalogus vormt alvast een eerste van dergelijke momenten. De overige gelegenheden en onderwerpen worden voorzien op basis van de resultaten van de open oproep.
  TIEN TELLEN IN DE RIMBOE resulteert niet in een directe tentoonstelling, maar het geeft Ter Vesten de kans om kunstenaars te contacteren waarvan het werk aansluit bij door ons of door de gemeente georganiseerde activiteiten. Wie zelf wil exposeren, kan uiteraard gebruik maken van de volledig uitgeruste tentoonstellingsruimten in kasteel Cortewalle. Via de knoppen hieronder krijg je inzage in de tarieven voor de huur van deze ruimten en meer info over het gebruik ervan. Kunstenaars kunnen bovendien een beroep doen op de medewerkers van Ter Vesten voor advies. Wij beschikken over de nodige kennis en contacten om indien nodig door te verwijzen naar de juiste deskundigen.

  Wandelen langs kunst in de publieke ruimte

  We werkten enkele wandelingen uit en richtten ons daarbij specifiek op schoolgroepen, maar andere geïnteresseerden, zijn natuurlijk even welkom om van de Beverse kunstwerken te genieten.
  Expeditie Kunst
  Met een wandelplan trek je op expeditie trekken langs de kunstwerken in het centrum van Beveren. Bij elk werk hoort een doe-opdracht en een expeditie-opdracht. Aan het einde van de expeditie heb je een beloning verdiend die je mag ophalen aan de balie van Ter Vesten. Als iemand je na deze expeditie vraagt: ‘Wat vind je van dit kunstwerk?’, zeg je nooit meer ‘Ik vind het mooi’ of ‘Ik vind het lelijk’. Er zijn zoveel meer woorden en manieren om je mening te geven over kunst.
  Kunstwerken in en rond Ter Vesten
  Veel mensen lopen er achteloos voorbij, maar als je aan de hoofdingang van Ter Vesten vertrekt en je wandelt door de Bib en Ter Vesten naar kasteel Cortewalle, kom je onderweg minstens tien kunstwerken tegen. Je kan een lijst met uitleg via mail aanvragen of aan de medewerker kunsten vragen om je ook door de burelen en artiestenfoyer te loodsen zodat je nog meer werken kan bekijken.
  Het wandelplan EXPEDITIE KUNST en het overzicht van de kunstwerken in en rond Ter Vesten kan je gratis downloaden via onderstaande link.

  UITLEENTENTOONSTELLINGEN

  Volgende uitleententoonstellingen zijn beschikbaar in ons aanbod:
  • Gedichten bij vorige edities van Beeldig Hof ter Saksen
   Bij een aantal edities van BEeldig Hof ter Saksen werd aan dichters gevraagd om zich door de werken te laten inspireren. Een selectie van die gedichten werd uitvergroot en geïllustreerd met foto's van de werken waar ze bij horen. 
  • Illustraties bij het Reynaertverhaal door Klaas Verplancke
   Het Reynaertverhaal, verteld in 12 illustraties op groot formaat die de bekroonde Klaas Verplancke voor het bij Manteau in 2007 gepubliceerde boek Reinaart de Vos van Henri van Daele maakte
  • Reinaerdiana, illustraties van Erasmus Quellijn de jongere en Jan Christoffel Jegher bij het Reynaertverhaal van Seger van Dort
   Een overzicht van de 17de eeuwse illustraties van het Reynaertverhaal, met de nodige toelichtingen.
  • Refugees, desperate for a better life
   Een fotoreeks over vluchtelingen, gemaakt door de Amerikaanse fotojournalist Jock Fistick.
   De foto's dateren van 2004, maar de problematiek blijft actureel.

  ARCHIEF CATALOGI

  Bij elke expo hoort een catalogus. De catalogi van voorbije tentoonstellingen kan je hier downloaden.