Foyer Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

TIJDLIJN

Bij de 25ste verjaardag van Ter Vesten past een tijdlijn. Geen gewone, maar een tijdlijn die kan groeien, want cultuur is nooit af.  Illustrator Katrijn Jacobs overtrof met haar ontwerp onze wildste verwachtingen. Op 4 mei tekende ze de eerste beelden rechtstreeks op de foyermuur en die groeien verder tot 25 juni: de dag van ons verjaardagsfeest.

Ook het publiek kan participeren: vraag jouw sticker aan de ticketbalie en schrijf of teken er jouw mijlpaal op.
Kleef je sticker daarna op de best passende plek in de tijdlijn.

De tekeningen van Katrijn Jakobs en de stickers met hoogtepunten die de bezoekers aangeven, blijven zichtbaar in de foyer tot 15 augustus 2022.

Katrijn Jacobs

Bij Katrijn Jacobs (°Dendermonde, 1978) zat de liefde voor het tekenen er al heel vroeg in. Zelfs de muren van het ouderlijke huis moesten eraan geloven. Zoals Katrijn zelf zegt: tekenen is haar leven, haar maatje, haar bestaansreden. Ze kan niet zonder. En dat blijkt ook, als je naar haar parcours van de afgelopen jaren kijkt. Niet alleen is Katrijn al bijna 20 jaar een gepassioneerd leerkracht Beeld. Ze heeft de onuitputbare drang om haar creatieve grenzen te verleggen en nieuwe zaken te leren kennen.

In 2018 voltooide ze een 6 jaar durende opleiding tot illustratief vormgever aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Daarnaast ging ze in de leer bij grote namen als Rébecca Dautremer. Die inspanningen leidden tot heel wat erkenning, op verschillende wedstrijden: de Antwerpse Handjes, Picturale in Ronse, Key Colorswedstrijd in Hasselt…

Behalve vrije, gepersonaliseerde illustraties, gelegenheidskaartjes en diverse andere drukwerken, illustreerde Katrijn Jacobs ook

  • · ‘Voorbij de melkweg’, Yoline Van De Keere - Matador Uitgeverij
  • · ‘'t Ros Beiaard’ (tekst en illustraties) Katrijn Jacobs - Matador Uitgeverij
  • · ‘Gebakken lucht’, Jonas Boets (AVI-kinderboek) – Adormi
  • · ‘Aapje Papillon’, Marco Hendriks (AVI-kinderboek) – Adormi
  • · ‘De KAR van NOAH’,  Gerald Ruff  - Clavis

Katrijns passie voor tekenen heeft ook een sociale kant. Ze zet haar geestdrift heel graag in voor diverse goede doelen, en brengt die ook over op haar drie kinderen en leerlingen. Via kunst en creativiteit wil ze jonge mensen dichter brengen bij wie ze zelf zijn, helpen hun eigen talenten te ontdekken. Katrijn weet immers dat dromen uitkomen.
“Ga en geef niet op” is haar levensmotto.

De foyer in Ter Vesten levert tot midden augustus het bewijs dat Katrijn het tekenen op muren nog steeds niet verleerd is.

OPENINGSUREN

Open  tijdens de openingsuren van Ter Vesten, Bib Beveren en het CultuurCafé


TEKENINGEN Katrijn Jacobs illustrator