13.30 uur
10.30 en 13.30 uur
10.30 uur
6 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken Roman Van Houtven en Marieke Dermul onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen. Place to be: Club Toulouse!

Club Toulouse…
een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden, omdat ze zonder opsmuk misschien wel uit elkaar vallen.

Club Toulouse is een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde-vragen.

Durf jij te tonen wie je écht bent?

MAKERS
Twee talentvolle twintigers op scène met nu al een indrukwekkend palmares. De Brugse Marieke Dermul werd op het Edinburgh Fringe Festival in 2018 genomineerd voor de Filipa Bragança Award voor beste vrouwelijke solo performance. Roman Van Houtven werd in 2017 genomineerd voor de BILL-Award.

Marieke Dermul is theatermaakster en multidisciplinair performer. Ze studeerde in 2014 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Ze speelde o.a. voor HetPaleis, Maas theater & dans, fABULEUS en Frascati. Voor haar eigen voorstelling European Citizen Popsong toerde ze internationaal en werd ze op het Edinburgh Fringe Festival in 2018 genomineerd voor de Filipa Bragança Award voor beste vrouwelijke solo performance. In haar eigen multidisciplinair werk – vaak met een flinke scheut popmuziek - speelt Dermul graag met de grens tussen docu en fictie. Naast theatermaker is ze ook singer-songwriter en DJ (o.a. in concertzaal Vooruit, Unicorn Festival, ...), waarvoor ze zich al eens een nachtelijk alter ego durft aanmeten.

Roman Van Houtven is danser, choreograaf, acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, waarna hij bij Rosas Educatie betrokken bleef als dansdocent en educatief medewerker. Hij danste in Un Sacre du Printemps (Daniel Linehan/Hiatus) en werkte als choreograaf voor BRONKS/De Munt (It’s Frankenstein, Stupid!) en de Kunsthumaniora Brussel (When the rain begins to fall). Sinds 2016 speelt hij in het internationaal geroemde Us/Them (BRONKS). In 2017 werd hij genomineerd voor de BILL-Award. Recent speelde hij de theatermonoloog Razen (Theater A tot Z) en was hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education). In zijn eigen werk gaat hij op zoek naar hoe tekst en beweging harmonieus samengaan. Naar hoe een beweging soms meer zegt dan 1.000 woorden en hoe een sterke zin een choreografie kracht kan bijzetten.

**** "Heerlijk buiten de lijntjes kleurend, brandhout makend van stereotypes en hokjesdenken. Club Toulouse is krachtig, kwetsbaar en bijzonder broeierig, met een overtuigende Roman Van Houtven en Gytha Parmentier op het podium."

DOELGROEP: 4 | 5 | 6 | 7 secundair
PUBLIEKSMAXIMUM: 200
DUUR: 75 MINUTEN
LESMATERIAALhttps://kiosk.kopergietery.be/kiosk/club-toulouse/

www.kopergietery.be/nl/productie/club-toulouse

concept, regie, spel Marieke Dermul, Roman Van Houtven
eindregie Randi De Vlieghe
kostuums Eleni Ellada Damianou 
licht Jeroen Doise
klank Jonas De Wulf
techniek Koen Demeyere, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel
reistechniek Jonas De Wulf, Korneel Moreaux
productieleiding Gielke Smet
productie KOPERGIETERY, KGbe

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.