23 EUR
22 EUR
22 EUR
20 EUR
15 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

In een hartverscheurende poging om de dood van zijn geliefde ongedaan te maken, probeert Orfeus voor het drieduizendste jaar op rij de Onderwereld in te duiken. Ondertussen deelt Orfeus overmatig openhartig de inzichten die hij al die tijd verzamelde. Om de tijd te doden. Met zijn eigen mythe als wapen. De toehoorders als proefkonijnen. De juiste snaar als lokmiddel. Het onmogelijke als rode lap. Opgestuwd door een vijftienkoppige geluidsdraak, die zichzelf de Vlakke Aarde Sociëteit noemt. 16 flapperende lippenparen op één podium.

Koen De Graeve en Peter Vermeersch | FES verkennen de uitersten van de menselijke vindingrijkheid, op een muzikaal bedje van oud-Griekse jazz, overgoten met een van beelden barstende woordenstroom die verwondert en verwart, prikkelt en ontroert.

Een bijna twee uur durende hilarische wanhoopspoging. Die zal mislukken.

Tekst & spel Koen De Graeve
Muziek Peter Vermeersch
Flat Earth Society Orchestra is Peter Vermeersch (compositie, klarinet, electronix), Michel Mast (tenorsax), Benjamin Boutreur (altsax, klarinet), Bruno Vansina (baritonsax, klarinet), Bart Maris (trompet), Pauline Leblond (trompet), Peter Delannoye (trombone), Marc Meeuwissen (trombone), Berlinde Deman (tuba), Martí Melià Margañon (klarinet, bassax), Teun Verbruggen (slagwerk), Peter Vandenberghe (klavieren/electronix), Kristof Roseeuw (contrabas), Frederik Leroux-Roels (gitaar, banjo), Wim Segers (marimba, slagwerk)
Geluid Laurens Ingels
Licht Jasper Vanhalle
Een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS, Flat Earth Society Orchestra
Met steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Coproductie Perpodium

Aanvangsuur 20.00 uur

Gratis inleiding om 19.30 uur

www.lazarusvzw.be

www.arsenaallazarus.be

www.flatearthsocietyorchestra.com

WOLF WOLF
za. 03/12/2022
DE HOE, Louis Janssens, Willem de Wolf
vr. 21/10/2022
Johan Petit, MartHa!tentatief
vr. 20/01/2023
Het Zuidelijk Toneel
vr. 02/06/2023
Suzanne Grotenhuis, De Nwe Tijd
vr. 28/04/2023
de Roovers
vr. 25/11/2022