19 EUR
18 EUR
18 EUR
16 EUR
11 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie eigenzinnigheid, en je hebt Meskerem Mees. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar verhalen blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Met haar eerste single Joe won Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en met haar debuutplaat Julius verovert ze, net als de Romeinse naamgenoot, stilaan Europa.

In 2020 won Meskerem Mees Humo’s Rock Rally. Een jaar nadien sleepte ze de Montreux Jazz Talent Award in de wacht. En begin 2022 haalde ze de prestigieuze Grand Jury Prize binnen op de Music Moves Europe Awards. Ze treedt daarmee in de voetsporen van illustere winnaars zoals Stromae, Adele, Mumford and Sons en Damien Rice.

De lat ligt meteen hoog en bevestigt wat iedereen voelt: Meskerem is geen eendagsvlieg.

 

Support: Kevin!

De Noord-Londense singer-songwriter Kevin! schaaft al menig jaar aan zijn vak. Zijn nummers zweven over doordachte en ingewikkelde akkoordenschema's, balancerend tussen geestige en eerlijke lyriek.

Kevin! heeft intussen het hart gewonnen van degenen die hem live aan het werk hebben gezien als support bij o.a. Wolf Alice, Sorry en Swim Deep of zijn mysterieuze internetaanwezigheid zijn tegengekomen.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Kevin!, nu ook buiten eigen land en de virtuele wereld.

“Meskerems oprechte back-to-basics muziek nestelt zich gaandeweg in je hart. Nagenoeg elk nummer op Julius komt in aanmerking voor de titel: tijdloze parel.”
"Er bestaat zoiets als 'planeet Meskerem'. Zodra zij met haar gitaar op het podium komt, wordt die wereld perfect gezet. Die luxe hebben weinig mensen."

Met Meskerem Mees (zang, gitaar), Frederik Daelemans (cello)

Aanvangsuur 20.00 uur

www.meskeremmees.com

Pauwel + Kids With Buns
za. 22/10/2022
Mauro Pawlowski
wo. 09/11/2022
Flip Kowlier
vr. 24/03/2023
Merope (BE I LT I FR)
vr. 28/10/2022
Admiral Freebee
za. 03/06/2023
Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault
za. 29/04/2023