10.30 en 14 uur
10.30 en 14 uur
9 en 10.30 uur
5 EUR

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Waarom vier jij je verjaardag? Wat vind je zo leuk aan jarig zijn? Stel je voor dat je nooit je verjaardag viert, word je dan ook niet ouder? Vandaag is Mohanad jarig. Hoera hoera!

Mohanad Mukhtar creëerde een visuele voorstelling waarin hij het jonge publiek meeneemt in zijn eigen avontuur. Geïnspireerd door Duizend-en-een-nacht vertelt hij met Sinbad een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren. Zonder familie en vrienden, want die zijn allemaal achtergebleven in Bagdad. De jongen is erg benieuwd maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Mohanad nodigt je uit op Sinbad zijn verjaardagsfeestje. Vier je mee?

Na de voorstelling geniet je samen met je klas van een educatieve nawerking in de vorm van een feestje: samen met Mohanad leggen ze deze magische ervaring vast op papier. Door verhalen te delen, te tekenen, samen te dansen en plezier te maken, werken ze samen immers aan Sinbad zijn verjaardagscadeau.

kunstZ is een organisatie die inzet op de opleiding, begeleiding en ondersteuning van podiumkunstenaars met een etnisch- en cultureel diverse achtergrond. In Irak was Mohanad Mukhtar een bekende regisseur voor theater en acteur, scenarioschrijver voor theater en film.
"Ik heb in Marokko en Tunesië zes keer de award gewonnen voor 'beste acteur', ‘beste regisseur' en 'beste schrijver' voor de categorie kindertheater.’"
Nu werkt Mohanad als tolk voor het Migratie Advies Centrum in Antwerpen en maakt hij terug theater.

DOELGROEP: 3 | 4 LEERJAAR
PUBLIEKSMAXIMUM: 50 (2 klassen)
DUUR: 30 minuten + 30 minuten naverwerking
www.kunstz.be 

Concept & spel Mohanad Mukhtar
Tekeningen Zahra Eljadid
Muziek & sound Noah Melis
Choreografie Paulo Guerreiro
Scenografie Studio Kuurjeus
Coaching Greet Vissers
Productie kunstZ in coproductie met Stormopkomst en WIPCOOP/Mestizo Arts Platform
Met de steun van BeHuman vzw, WALPURGIS, Fonds Voor Talentontwikkeling/Fameus, Rataplan, Koen Depoortere, An Wuyts