17 EUR
16 EUR
16 EUR
14 EUR
9 EUR
3,40 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

In 2017 tourde Clara van den Broek met De Vloed in Vlaanderen en Avignon. Drie jaar later schreef auteur Paul Verrept een vervolg: De Vlucht. Beide monologen vormen samen een tweeluik waarin Van den Broek eerst een vrouw en dan een man speelt.

De Vloed speelt zich af aan zee. In een huis met zicht op zee woont een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Terwijl hij er alles aan doet om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden, raakt zij steeds verder aangetast. De eens zo aangename stilte tussen hen wordt nu een afgrond van onbegrip. Had ze het kind nog kunnen redden, vraagt ze zich af, als hij haar maar had geholpen? Of is de waarheid dat ze laf is, zoekt ze in hem een excuus om niet te moeten handelen? Ze wil in elk geval dat hij weggaat.

In De Vlucht verlaat een man zijn leven van luxueus isolement en genot. Wat hem drijft, is onduidelijk. Is er iets veranderd bij de vrouw met wie hij samenleefde? Is er iets veranderd bij hem? Welke invloed had het drama dat zich afspeelde op het strand vlak bij hun huis? Hij vertrekt en geniet van zijn herwonnen vrijheid, tot die hem confronteert met een gruwelijke eenzaamheid. Hij heeft een paar ontmoetingen in een ouderwets hotel in een bijna verlaten dorp. Stilaan groeit het besef dat de wereld om hem heen veranderd is …

De Vloed I De Vlucht is een ragfijn portret van een beschadigde relatie in een veranderende wereld. Twee aparte vertellingen die tegelijkertijd een estafette zijn binnen een groter verhaal. Niets is ooit definitief verteld, het hangt er maar van af van waar je kijkt.

Spel Clara van den Broek
Tekst Paul Verrept
Licht, decor & geluid Eric Engels
Kostuum Barbara De Laere
Danscoach Randi De Vlieghe (De Vloed), Sophie Monheim (De Vlucht)
Productieleiding Tineke De Meyer, Dominika Kruszewska
Zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers
Stage techniek & wolkenconstructie Remco Wuyts
Productie SKaGeN
I.s.m. De Studio, Perpodium
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Literatuur Vlaanderen, Tax Shelter Vlaanderen

Aanvangsuur 20.00 uur

Gratis inleiding om 19.30 uur

www.skagen.be

Zuidpool
do. 23/03/2023
Het Zuidelijk Toneel
vr. 02/06/2023
Suzanne Grotenhuis, De Nwe Tijd
vr. 28/04/2023