10 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Concert in het kader van de Martinusroute Vlaanderen

“Drie maanden buiten leven – zonder het alledaags comfort – heeft mijn wereldbeeld doen kantelen“ 

Tjerk Ridder is een Nederlands theatermaker, muzikant en schrijver. Maar ook reiziger, verteller en inspirator. Bonne Route! is zijn nieuwste theaterprogramma - de derde in de reeks onder de vlag ‘Het leven is een reis’. Tjerk gaat ter inspiratie onderweg door Europa met een specifiek thema en op een specifieke manier. In Bonne Route! vertelt en zingt hij openhartig over zijn ervaringen te voet over de nieuwe Europese culturele route, het Martinuspad van Parijs, via Beveren en Utrecht naar Groningen. Hij liep in drie maanden tijd ruim 1232 km lange route samen met zijn ezel Lodewijk.

Beveren ligt aan het Europese Martinuspad en Tjerk en zijn ezel Lodewijk zijn tijdens hun voettocht ook een aantal dagen neergestreken in het Vlaamse Waasland. Zaterdagavond 17 september is de Belgische premiere van de voorstelling tevens de Belgische boek en muziekalbum release van Bonne Route! Onder muzikale begeleiding van pianist Jochem Braat en de Tjerk Ridder Band, wisselt hij in de voorstelling vertellingen, songs en filmfragmenten met elkaar af en gaat hij de interactie aan met het publiek.

De interactieve theatervoorstelling is net als het pad zelf geïnspireerd op de persoon van Sint-Maarten en heeft als thema’s delen en solidariteit. Wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit. Tjerk laat zien wat het met je doet als alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn.

Met Tjerk Ridder (gitaar, zang & vertelling)

Jochem Braat / Kristján Martinsson (toetsen, video & zang)

Caroline Kamp / Breno Viricimo (bas & zang)

Daan van Kasteren / Yordi Petit (percussie)

Femke Diemer / Tom van den Broeck (techniek)

Aanvangsuur 20.00 uur

In het kader van Martinusroute Vlaanderen

Reservaties via tickets.tervesten@beveren.be of  03 750 10 00