16 EUR
16 EUR
16 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

In Operette stelt Witold Gombrowicz de geschiedenis van de twintigste eeuw voor als een reeks kostuumwissels. Daar tegenover plaatst hij de mens die zich uit dit proces wil terugtrekken om ‘naakt’ te kunnen zijn.

De lichtzinnige Baron Firulet en Graaf Agenor willen beiden Albertinette veroveren. Ze overladen haar met de meest verfijnde kleding. Maar heimelijk droomt de in wonderlijke en afschuwelijke kleren gevangen Albertinette van naaktheid. Revolutionairen infiltreren ondertussen het hof: ze willen de heersende mode, de Vorm, onttronen tijdens het komende koninklijke bal. Wantrouw uw kleren! Bevraag uw kostuum!

Na Yvonne, Prinses van Bourgondië en Het Huwelijk, brengt tibaldus hun derde Gombrowicz-voorstelling. Een voorstelling die luchtig filosofeert over het radarwerk van de geschiedenis, met de hartstocht en heilige domheid van een operette.

"Aan het eind van de avond staat er een stralende ploeg acteurs die met hun spelplezier het publiek heeft aangestoken en meegevoerd in een cocon van warm gezang en aangedikte moppen. Al is het een cocon met verraderlijk veel onderliggende betekenis."

Tekst Witold Gombrowicz
Spel Marjan De Schutter, Dounia Mahammmed, Ferre Marnef, Hendrik Van Doorn, Liselotte De Keyzer, Hans Mortelmans, Simon De Winne, Sander De Winne, Lieven Gouwy
Concept Simon De Winne, Hans Mortelmans, Timeau De Keyser
Regie Timeau De Keyser
Zangleiding Sander De Winne, Lieven Gouwy
Productie Toneelhuis/P.U.L.S.

Aanvangsuur 20.00 uur

Einduur 21.40 uur

Gratis inleiding via Radio Toneelhuis, de podcast van Toneelhuis op Spotify

www.tibaldus.be

www.toneelhuis.be

Woodman
do. 11/05/2023
Het Zuidelijk Toneel
vr. 02/06/2023
Het gezin van Paemel
di. 11/10/2022
Zuidpool
do. 23/03/2023
Suzanne Grotenhuis, De Nwe Tijd
vr. 28/04/2023