Bert Verbeke & Brassery

Bert Verbeke & Brassery

Mowgli van de wolvenhorde

€ 4

muzikale vertelling

Een eigenzinnige muzikale vertelling, naar 'De Jungleboeken' van Rudyard Kipling, met livemuziek van Koperkwintet Brassery.

Wie kent niet het verhaal van Mowgli? Het kleine jongetje dat verloren liep in de jungle van India en terecht kwam in de wolvenhorde. Die vriendjes werd met Bagheera, de zwarte panter en Baloe, de dikke, bruine beer. Die gevangen genomen werd door de apenbende van Bandar Log en bevrijd werd met de hulp van Ka, de slang. Maar het verhaal van Mowgli is natuurlijk ook het verhaal van Shere-Kahn, de gestreepte tijger die niet krijgt waar hij vindt dat hij recht op heeft en precies daardoor aartsvijand nummer één van Mowgli wordt.

'Mowgli van de wolvenhorde' is een verhaal over respect. Over komen en gaan. Over kennis maken en afscheid nemen. Over speelse, ondeugende jongens en wijze panters. Gewoon een beregoed verhaal. Vijf muzikanten ‘blazen’ het verhaal nieuw leven in. Amber Van Dongen maakte prachtige tekeningen die het verhaal niet alleen maar illustreren, maar het meteen een gevoelsmatige ondersteuning bieden. Meesterverteller Bert Verbeke vertelt zoals alleen meestervertellers kunnen vertellen.
En of Mowgli ook deze keer de strijd tegen Shere-Kahn zal winnen… dat valt nog maar af te wachten.

Deze bewerking van 'Mowgli van de wolvenhorde' is een beetje 'Peter en de wolf', maar dan met dieren die net iets rauwer, net iets wilder, net iets minder berekenbaar zijn. Altijd spannend, maar ook af en toe behoorlijk grappig.

 

Verteller: Bert Verbeke / muziek: Koperkwintet Brassery /  tekst & regie: Jos Dom / grafische vormgever: Amber Van Dongen

Praktisch

Wanneer

ma 25/03 & di 26/03
ma 25 maart - 14u00
di 26 maart - 10u00
di 26 maart - 14u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 3/4/5/6 leerjaar

doelgroep: 8+
publieksmaximum: 250
duur: 60 minuten

downloads

www.brassery.be