Kloppend Hert

Kloppend Hert

Utopera

€ 6

theater

Waarom wil een land in oorlog de hoogste toren ter wereld overtreffen? Kan je beter bouwen op een fundament van geschiedenis of op braakliggende grond? Waarom ruimt het Gravensteen in Gent geen plaats voor sociale woningen? En als Palmyra wordt vernield door fundamentalisten, zijn onze tranen dan voor de mensen of de voor de monumenten?

De Iraakse architecte Zaha Hadid realiseerde wereldwijd grootse en futuristische bouwwerken. Een Belgisch-Iraakse architect, gefascineerd door het werk van Hadid, wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw op te trekken. Beladen met al zijn culturele bagage vertrekt hij, vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen klinken. Nog voor het gebouw kan worden ingehuldigd, stort het in. De stenen nemen hen mee in de destructie, maar hun geesten laten zich niet stoppen. Niet voor ze een aantal antwoorden hebben gevonden.

'Utopera' is een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen. Haider Al Timimi en Dipika Singh geven stem aan stenen die normaal gezien zwijgen.

"Tussen ironie en oprechte geraaktheid stelt Al Timimi niet alleen hoge vragen over kunst, traditie en terrorisme. ‘Utopera’ ademt ook een hele wereldgeschiedenis uit. Een bijzonder staaltje van geraakte schoonheid." (De Standaard) 
Klik hier voor het volledige artikel.

Workshop of nabespreking op aanvraag. Reserveren bij Ter vesten.

 

 

 

Van: Haider Al Timimi & Sarah Eisa / met: Haider Al Timimi, Dipika Singh / dramaturgie: Bart Capelle / coaching: Jos Verbist / muziek: Tim Gistelynck / decor: Maarten De Vrieze / kostuums: Marij de Brabandere / lichtontwerp: Reynaldo Ramperssad / productieleiding: Frouke Van Gheluwe / zakelijke leiding: Brigitte Mys / productie: Kloppend Hert / co-productie BRONKS

Praktisch

Wanneer

ma 12/11 & di 13/11
ma 12 november - 14u00
di 13 november - 14u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 5/6/7 secundair

doelgroep: 16+
publieksmaximum: 220
duur: 60 minuten

downloads

www.kloppendhert.be