KOPERGIETERY, DE MAAN & KGbe

KOPERGIETERY, DE MAAN & KGbe

plastiekBERTRAND

5 EUR

Theater

Van Tati tot dada... poëtische punk voor de allerkleinsten.

Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen de wereld langzaam om zeep lijkt te helpen. In een massa van rommel en afgewezen voorwerpen wordt in plastiekBERTRAND op zoek gegaan naar de schoonheid in het zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster…

Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat aan de kant geschoven werd, mag weer meedoen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in een zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling.

 

"plastiekBERTRAND is niet alleen een schattig figuurtje gehuld in plastic ballen, maar ook het heerlijk absurde theaterdebuut van twee costumières". (DE STANDAARD, F. Tielens)

 

 

Concept en creatie: Leentje Kerremans en Valerie Le Roy Spel: Nona Demey Gallagher en Michiel Soete Coaching: Stef De Paepe en Johan De Smet Kostuums: Leentje Kerremans, Valerie Le Roy, Elise Goedgezelschap Muziek: Janko Beckers Productieleiding: Polien Demeulemeester en Gielke Smet Klank: Diederik De Cock Licht: Jeroen Doise Techniek: Dominique Defossez, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel Productie: KOPERGIETERY, KGbe en beeldsmederij DE MAAN

 

Praktisch

Wanneer

ma 29|11 & di 30|11
ma 29 november - 14u00
di 30 november - 10u00
di 30 november - 14u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 2 | 3 kleuterklas en 1ste leerjaar

publieksmaximum: 220
duur: 50 minuten

downloads

In gesprek met de makers

lesmateriaal: kiosk.kopergietery.be/kiosk/plastiekbertrand/