Nevski Prospekt & Kollektiv-F

Nevski Prospekt & Kollektiv-F

Beat it

5 EUR

Naar aanleiding van de maatregelen die op 27 oktober getroffen werden door de Vlaamse regering, dienden we deze voorstelling jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.

Vijf mensen schrijven zich in voor een programma over geweld. Via verschillende levels wordt hun fysieke en mentale weerbaarheid getest. In een vreemde wereld die het midden houdt tussen een escaperoom en een tv-show raken de vijf steeds meer op elkaar aangewezen.

Een ballet van vallen en ontwijken, slaan en incasseren komt op gang.
In eerste instantie grappig, maar hoe lang blijft dat zo?
Wat begint bij een kleine misstap eindigt in een onophoudelijk grimmig gevecht.
Vanwaar komt al deze plotse agressie? En hoe kunnen ze uit deze waanzin ontsnappen voordat er slachtoffers vallen?

Geweld als entertainment is al een tijdje deel van ons bestaan geworden vooral in films en games. Maar ook in het echte leven komen groepen mensen bij elkaar enkel en alleen om op elkaar te meppen en hun agressie kwijt te raken. Het besef dat elk van ons op een gegeven moment ongewild met geweld geconfronteerd kan worden, wordt meer en meer dagelijkse realiteit. Nevski Prospekt laat zich gefascineerd inspireren door dit fenomeen.
Spel, dans, slapstick en stunts vormen de hoofdingrediënten van Beat it.

Door op bepaalde momenten in de voorstelling in te zoomen op de personages, verandert het perspectief van de kijker telkens opnieuw. Op de impact van een mep. Op de keuze die een bepaald personage had om het geweld misschien te vermijden. Of zelfs te stoppen.

 

 

spel & dans: Gytha Parmentier, Arne Luyting, Ives Thuwis, Luzius Engel, Izabella Orzelowska | regie & choreografie: Gregory Caers | bewegingsadvies: Anna Heinimann |  coproductie Nevski Prospekt en het Zwitserse Kollektiv-F

Praktisch

Wanneer

30|11 tot wo 02|12 geannuleerd
ma 30 november - 14u00
di 1 december - 10u00
di 1 december - 14u00
wo 2 december - 10u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

voor 5 | 6 leerjaar

publieksmaximum: 200
duur: 60 minuten

downloads

www.nevskiprospekt.be

lesmap Beat it