Panic in Saksen Park (school)

Panic in Saksen Park (school)

Beeldig Hof ter Saksen 15

gratis

Beelden in het park
15de editie van de biënnale Beeldig Hof ter Saksen

In de zomer van 2019 staan er opnieuw beelden in het park. Ze worden gemaakt door de 8 docenten van de beeldhouwklas van de Antwerpse academie. Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck zijn niet alleen stuk voor stuk bekende kunstenaars, ze vormen ook een hechte groep vrienden. Marc Ruyters, journalist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ stelde aan deze vriendengroep voor om het vertrouwde park Hof ter Saksen ‘op z’n kop te zetten’ met hun 'ontheemde', 'gestoorde' en/of 'glimlachende' werken. Zij vinden het super om aan dit idee mee te werken.

"Ik stel vast dat we zeer goede kunstenaars hebben, maar dat onze curatoren hetzelfde niveau niet halen. Die zijn te veel met hun eigen netwerk en carrière bezig. Terwijl ze hier ongelooflijk materiaal aangereikt krijgen. Waarom dat dan niet gebruiken?"
(Marc RUYTERS in H ART)

Ter Vesten vroeg Marc Ruyters, journalist, publicist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ om in deze 15de editie van Beeldig Hof ter Sasken te tonen wat hij met zeer goede kunstenaars en ongelooflijk materiaal wil realiseren.

LEES MEER:
in de cultuurpagina van De Standaard maandag 22 juli 2019

op de website van Radio2

volg het verdwijnen van Please Bark van Nicolas Baeyens op deze video

Catalogus 

Het kunstmagazine H ART publiceerde bij het nummer van 23 mei 2019 een extra bijlage, volledig gewijd aan Panic in Saksen Park. Deze bijlage ligt ter beschikking in het park om als catalogus te gebruiken. Bekijkt u die graag vóór uw bezoek, dan kunt u ze hier downloaden.

Een tip voor jonge bezoekers: download hier jouw schatkaart op de keerzijde worden bij elk werk opdrachten en spelletjes voorgesteld zodat je de tentoonstelling spelenderwijs kan bezoeken. 

Reserveer een gids voor een begeleid groepsbezoek

Boek een bezoek aan ‘Panic in Saksen Park’ bij dienst Toerisme, Grote Markt 2 - 9120 Beveren: T 03 750 15 80 of via e-mail: toerisme [at] beveren [dot] be 
De vergoeding voor de gids bedraagt 60 EUR voor 2 uur en 30 EUR per bijkomend uur. Een bezoek kan binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden, maar bij goed weer is het natuurlijk aangenaam om langer in het park te toeven. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen. Beverse verenigingen & scholen betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

Praktisch

Wanneer

zo 26|05 > zo 29|09

Waar

Hof ter Saksen
Hof ter Saksendreef
9120 Beveren

Openingsdagen en -uren

Gratis toegang: 26/05 > 29/09
alle dagen 10 > 20 uur
(op weekdagen is het park vanaf 8.30 uur open)

Meer info

TENTOONSTELLING

kunstenaars: Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck

curator: Marc Ruyters

links:

Schatkaart  om de tentoonstelling spelenderwijs te bezoeken

H ART

Nicolas Baeyens

Vaast Colson / Trampoline Gallery

Anton Cotteleer

Athar Jaber

Jan Marechal

Nadia Naveau / Base-Alpha Gallery / wikipedia

Denie Put in H ART

Bart Van Dijck

I.s.m. kunsttijdschrift H ART

MEER TIPS

RASA
woe 22/01 - Huid