RASA - Tentoonstelling

RASA - Tentoonstelling

HAAR (2,5 - 4)

€ 4

tentoonstelling - begeleid groepsbezoek

Haren willen
Zwieren zwaaien, woelen waaien,
Woelen waaien, in de war.
Kroelen kroezen, knopen klitten,Niet meer vast aan mensen zitten
Knopen klitten, in de war.
Golven, groeien, welig tieren,
Stromen, kolken als rivieren,
Heel erg veel en hééééél erg lang;
Een mateloze harendrang.

Kruip in de installatie, waar een haarmobiel zachtjes ruisend beweegt. Rondom jou zie je foto’s van harige mensen. Ze komen van over heel de wereld. Dan kijk je naar een animatiefilm van je eerste haartjes tot een krullenbol of lange baard. Vanuit de geborgenheid van deze ruimte kan je op ontdekking gaan naar de tentoonstelling op de buitenwand. Met een borsteltje kam je een grappige haartekening. Harige mannen dansen in het rond op een video. Al lachend spring je mee. In de reuzegrote kast ontdek je gekke haarobjecten.
En van wie is die paardenstaart die daar uit de muur komt? Zag jij jezelf als eens als behaard monster? Niet bang zijn voor het harige wezen. Klim gerust op zijn rug.
De gehaakte mannetjes kijken je recht in de ogen. Wat hebben ze mooie laarsjes aan! Met de automaat kan je pruiken laten dansen. En wat verder ligt een grote haarbal die je in het rond laat rollen. In ‘HAAR’ kan je kunst kijken, voelen & spelen.
Maar net als haren ook zwieren, zwaaien, woelen & waaien.

'HAAR' toont video’s, collages, objecten. Niet alleen om naar te kijken, ook om te voelen, om te bewegen, om te beleven met alle zintuigen.

'HAAR' is een totaalbeleving voor jonge kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Samen met de klas of groep gaan ze op expeditie in deze kunst/speel/voel-installatie.

'HAAR' is er voor peuter- en kleuterklassen en kinderopvang. RASA werkt samen met ervaren begeleiders, die je wegwijs maken en je uitnodigen om mee op ontdekking te gaan.
 

 

Met kunstwerken van o.a. Nick Cave, Ossip, Elly Strik en Margi Geerlinks / dansvideo: Nat Gras /  animatiefilm: Roman Klochkov / promobeeld: Sanny Winters / concept: Gerd Dierckx & Rian Koopman / scenografie: Martin Baarda / vormgeving: Anne Smit

Praktisch

Wanneer

di 22/01 > vr 01/02
di 22 januari - 09u00

Waar

Kasteel Cortewalle
Zwarte dreef 1
9120 Beveren

meer info

voor peuters & 1ste kleuterklas

Uren rondleiding:  9-10-11-14 uur
reserveren via reservatieformulier
publieksmaximum: 20 kinderen
per belevingsmoment
duur: 40 minuten

downloads

www.rasa.be