Rataplan

Rataplan

Een Jihad van Liefde

6 EUR

Naar aanleiding van de maatregelen die op 27 oktober getroffen werden door de Vlaamse regering, dienden we deze voorstelling jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck).

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte toen als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in De Afspraak en in De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd. Een Jihad van Liefde (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans. 

De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

 

 

Spel & tekstbewerking: Rashif El Kaoui & Amara Reta | regie & tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe | decor: Saskia Louwaard & Marrigje Poelstr | kostuum: Maartje van Bourgognie | een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma
 

Praktisch

Wanneer

ma 11|01 geannuleerd
ma 11 januari - 10u30
ma 11 januari - 14u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 2de & 3de graad secundair

publieksmaximum: 220
duur: 65 minuten

downloads

www.rataplan.be