Theater deToekomst

Theater deToekomst

Romeo en Julia

€ 6

theater

'Romeo & Juliet' en Shakespeare, je spreekt ze uit in één adem, ze zijn onafscheidelijk. Het één kan niet zonder de ander, de ander niet zonder het één. Shakespeare schreef met het stuk dan ook de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Van 1595 tot op de dag van vandaag weet ze harten te veroveren, te doen stilstaan zelfs. ‘Romeo en Julia’ heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie.
Onze versie is er één met veel respect voor het origineel in een meermaals geprezen eigen vertaling en bewerking.

In deze 'Romeo en Julia' geen effecten en geen gedoe maar wel lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren, gevaarlijk zàlig poëtisch gaan en spelen, spelen en nog eens spelen dat het zweet en de stukken er vanaf vliegen, pure Shakespeare dus en 90 minuten weergaloos theater!

De toon wordt van meet af aan gezet en het concept slaat meteen aan. Het publiek wordt verdeeld in twee groepen, de ene groep zit in de zaal kijkend naar de scène, de andere groep op scène kijkend richting zaal. 2 publieken, 2 families, de ene de Capulets, de andere de Montagues, beide op voet van oorlog. Daartussenin wordt er gespeeld en hoe!
Het publiek hangt aan de lippen van de spelers, alle rol- en kostuumwissels gebeuren onder de ogen van de toeschouwers. De betrokkenheid van de mensen vergroot, het werkt zeer aanstekelijk én op de lachspieren!

Het wordt 'The Most Excellent and Lamentable Tragedy of Romeo and Juliet' from William Shakespeare.

 

Spel: Joren Seldeslachts, Astrid Annicaert, Jonas Van Thielen, Reinhilde Van Driel / vertaling, regie, scenografie: Dirk De Keyzer / soundtrack: Stefan Wellens / Theater deToekomst is een organisatie van vzw Kollektief D&A

Praktisch

Wanneer

ma 04/02 & di 05/02
ma 4 februari - 14u00
di 5 februari - 10u00
di 5 februari - 14u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 5/6/7 secundair

doelgroep: 16+
publieksmaximum: 200
duur: 90 minuten

downloads

lesmap Romeo en Julia

www.theaterdetoekomst.be