Theater FroeFroe

Theater FroeFroe

Odyssee of De Lange Weg Naar Huis

6 EUR

Figurentheater

Een visueel spektakel over de meest waanzinnige queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren allemaal naar huis. Behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten dat ze een cadeau van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.

Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.
Terwijl Odysseus spoorloos is, verzint zijn zoontje Makos, samen met zijn moeder, elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker, maar zijn mama Penelope, heeft zo haar twijfels...

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (Midzomernachtsdroom, Macbeth, Helena…). Auteur Michael De Cock, die ook van klassiekers houdt, bewerkte samen met Gerda Dendooven (illustraties) verschillende mythologische verhalen voor jonge lezers.

 

 

"(…) een spannend verhaal met acrobatische en spectaculaire nummers (…) in een bijzonder inventief decor. (…) De grote groep vertolkers speelt daarbij met een verbazingwekkende precisie, inzet en overgave, en etaleert een veelheid van talenten." (Theatermaggezien)

 

Tekst: Michael De Cock (en cast) Regie: Marc Maillard Cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans) Livemuziek en composities: Fien Van Der Aa (stagebegeleider Hanne Torfs) Techniek: Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video) Kostuums: Astrid Michaelis en Silke Debandt (stage) Artistieke medewerkers: Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.

 

 

Praktisch

Wanneer

ma 23|05 tot wo 25|05
ma 23 mei - 14u00
di 24 mei - 10u00
di 24 mei - 14u00
wo 25 mei - 10u30

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 3de graad lager
voor 1ste graad secundair

publieksmaximum: 250
duur: 60 minuten