Theater FroeFroe & I Solisti

Theater FroeFroe & I Solisti

Gitte

€ 6

Poppentheater met livemuziek

Een meisje wordt een vrouw tussen twee werelden in of hoe het is om nergens bij te horen.

Antwerpen, eind 16de eeuw. De Spanjaarden overheersen de wereld en ook in de Nederlanden krioelt het van soldaten die roven en plunderen. De moeder van Gitte kreeg menig Spaans soldaat in haar bed maar een Spaans kind, dat wil ze niet. Gitte wordt achtergelaten in een weeshuis en leert haar vrouwtje staan. Ze vertelt iedereen verhalen over haar Spaanse vader die rijk, machtig en sterk was. Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan rondreizende kwakzalvers en leert zakkenrollen. Maar dan wordt ze betrapt en in de kerker gegooid. Want zo gaat dat met dat soort meisjes.
Maar Gitte heeft geluk. Ze heeft één aandenken aan haar vader, een ‘camee’, een halsketting met een Spaans zegel. De rechter ziet het zegel en bedenkt dat dit kind van een invloedrijke Spaanse Capitano, weleens nuttig kan zijn om de Spaanse aanvalsplannen te bemachtigen. Gitte kan kiezen: de brandstapel of naar Sevilla gaan en spion worden voor de protestantse Nederlanden. Ze kiest voor het leven…

'Gitte' is een superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek 'Galgenmeid' van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs.
Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt en vol heerlijke visuele en muzikale momenten.
Eat your heart out 'Game of Thrones'.

 

 

Tekst: Mieke Laureys & Marc Maillard / spel & poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters, Annelore Stubbe / muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot), Arne Leurentop (electronica) / regie: Marc Maillard /  videocreatie: Stijn Grupping / videorealisatie: Tim Oelbrandt  /  poppen:  Patrick & Marc Maillard, Ina Peeters, Astrid Michaelis /  kostuums: Astrid Michaelis / decor: Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.

Praktisch

Wanneer

do 02/05 & vr 03/05
do 2 mei - 10u00
do 2 mei - 14u00
vr 3 mei - 10u00
vr 3 mei - 14u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 1/2/3/4 secundair

doelgroep: 12+
publieksmaximum: 250
duur: 85 minuten

downloads

lesmap Gitte

persbericht première

www.froefroe.be