the ups-and-downs

the ups-and-downs

Allemaal maar mensen

6 EUR

concert | film

Deze voorstelling is geannuleerd wegens de coronamaatregelen in de secundaire scholen.

Mensen met een beperking kunnen heel wat betekenen voor anderen en voor de maatschappij. Dat willen the Ups-and-downs laten zien. Zij zetten in een mum van tijd de heel zaal in vuur en vlam.

The Ups-and-Downs is een coverband waarvan de leden een verstandelijke beperking hebben.

In de theatershow brengt de band live muziek die wordt afgewisseld met stukjes video waarin meer wordt ingegaan op het verhaal achter het project: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen, …  Een mens is immers meer dan enkel zijn beperkingen.

Het doel van deze voorstelling is om de doelgroep (mensen met een verstandelijke beperking) in een positief daglicht te stellen, weg te nemen uit de taboesfeer en in respectvol contact te brengen met de leerlingen uit het secundair onderwijs. Zo kunnen deze twee doelgroepen dichter naar elkaar toegroeien en zich beter openstellen voor elkaar. In hun theatershow brengt de band live muziek die afgewisseld wordt met stukje docu. Men wil weg van het weinig zeggende stereotype beeld van ‘de gehandicapte’ die niks kan, en meer aandacht geven aan de persoon met een beperking in zijn volledigheid. Een persoon met mogelijkheden, interesses, gevoelens, dromen, … Want uiteindelijk lijken ze meer op anderen dan ervan te verschillen. Niemand is 'perfect',  we zijn immers ‘allemaal mensen’.

"Muziek is een wonderlijk medium dat op onverklaarbare wijze een mens boven zijn beperking doet uitstijgen en hem in contact brengt met het onbegrensde.” (Willem Brons)

Live muziek: Elie De Prijcker, Koen De Gendt, Lander Ost, Nathan Alpaerts, Mario Trappers, Stevie Heyvaert, Sören Staes, Kelly Vercauteren, Glenn Vercauteren, Leo Vanlaere, Marc Pelegrin, Yve Reniers, Karolien Wydhooghe, Hans Devos, Danny Smet, Jessica Andries| techniek: Steven Meuleman | regie: Norbert De Beule

 

 

Praktisch

Wanneer

di 23|02 geannuleerd
di 23 februari - 14u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 2de & 3de graad secundair

publieksmaximum: 200
duur: 55 minuten

downloads

www.facebook.com/theupsanddownsband
https://upsanddownsband.wixsite.com/theupsanddowns