Zebarbar & Villanella

Zebarbar & Villanella

Sira & de Micmac Studio

€ 4

verteltheater

Een verrassende bewerking van een oude mythe, een swingend stuk, een combinatie van animatiefilm en jeugdtheater met humor en vaart.

In de MicMac Studio worden de stemmen van animatiefilms ingesproken. Yamina en Musia zijn twee excentrieke actrices die er werken. Met volle moed gaan ze aan de slag met een nieuwe film over de tienjarige Sira.
Sira doet - zoals iedereen in haar dorpje - altijd dezelfde dingen. Van maandag tot vrijdag, en zelfs in het weekend. Het leven is er geregeld als een klok. 

Op een dag vraagt Sira zich af waarom dat zo is? Zeker omdat de Kangoerang, een tovenaar die zogezegd het dorpje beschermt, nogal lijkt te genieten van de macht die hij krijgt door al die regels…. Voor de eerste keer durft Sira het aan om deze regels niet meer na te volgen. De Kangoerang kan daar echter absoluut niet tegen en besluit Sira een lesje te leren. 
Heeft hij gelijk? Is Sira te ver gegaan? Is een regel goed omdat hij al lang bestaat?
Al snel wordt duidelijk dat Yamina en Musia hier niet dezelfde mening over hebben. Musia maakt zich kwaad. Ze manipuleert de animatiefilm met haar stem om wraak te nemen op Yamina. Dat is best hilarisch, maar het blijft niet zonder gevolgen.

De avonturen van Sira en de werkelijkheid in de MicMac Studio vermengen zich met elkaar. De grens tussen de film en de animatiestudio vervaagt zo meer en meer…

Zebarbar gebruikt de magische wereld van een multimediastudio om te tonen hoe makkelijk het is om beelden te manipuleren. Kinderen van vandaag leven in een wereld waarin beelden omnipresent zijn, maar er is helaas weinig aandacht voor het feit dat beelden niet altijd de waarheid vertellen. 
Daarnaast representeert Zebarbar diversiteit op een vanzelfsprekende manier, zonder daar een punt van te maken. Het gezelschap wil dat kinderen zich kunnen herkennen in helden om wat ze doen en denken, los van afkomst en kleur.

 

 

Tekst & regie: Yamina Takkatz | spel: Yamina Takkatz, Musia Mwankumi, Sarah Vermeyen | compositie: Han Stubbe | livemuziek: Sarah Vermeyen (fluit, toetsen) | animatie: Gerd de Kinderen | scenografie & lichtontwerp: Saskia Louwaard & Katrijn Baeten | met dank aan Johan Petit, Alice Reijs, Aïcha Cissé

 

Praktisch

Wanneer

di 22|10
di 22 oktober - 09u15
di 22 oktober - 11u00
di 22 oktober - 14u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

voor 3 | 4 leerjaar

publieksmaximum: 250
duur: 55 min

downloads

www.villanella.be
www.zebarbar.be

lesmap Sira en de Micmac studio