BEELDIGE POËZIE | POËZIE IN BEELD

BEELDIGE POËZIE | POËZIE IN BEELD

Terugblik op voorbije edities Beeldig Hof ter Saksen

Gratis

Poëzietentoonstelling

Sinds 1990 vormt het park Hof ter Saksen om de andere zomer (alleen in 1998 werd een jaar overgeslagen) het decor voor een openluchttentoonstelling. Beeldig Hof ter Saksen is intussen een begrip voor wie in een aangename en rustige omgeving van hedendaagse beeldende kunst wil genieten. 
De artistieke ingrepen inspireerden een groot aantal en een aantal grote dichters tot geraffineerde woordconstructies. Tussen 2003 en 2013 werd immers bij elke editie van Beeldig Hof ter Saksen een Poëtische Midzomernacht georganiseerd, een stemmige zomeravond met live muziek op het terras van de tuincafetaria in combinatie met poëziewandelingen in het park. Telkens werd zowel aan professionele als aan amateur poëten gevraagd om iets te schrijven bij de kunstwerken. Die 10 jaar lange traditie resulteerde in 90 gedichten, geschreven door 38 dichters, verzameld in 6 bundels die op midzomer werden voorgesteld en voorgedragen. 
Een selectie uit die gedichten laat ons terugblikken op voorbije edities van Beeldig Hof ter Saksen. 

 

Praktisch

Wanneer

za 06|07 > 01|09

Waar

Foyer - Ter Vesten
Gravenplein
9120 Beveren

OPENINGSDAGEN EN -UREN

Tijdens de openingsuren van Ter Vesten, de Bib en het CultuurCafé

GEDICHTEN VAN

Piet Brak, Christina Ceuppens, Ludo Colman, Norbert De Beule, Sofie De Moor, Magda Haesendonck, Willem Persoon, Frank Pollet, Marcel van Maele, Gerardt ‘t Zand, Stefaan van Biesen, Cecile Van Camp, Marleen van Hove, Nina Van Roosbroeck, Geert Vermeire, Lisette Waterschoot, Adri Weijters, Richard Willems

 

MEER TIPS

Panic in Saksen Park
zo 26|05 > zo 29|09
Poëziebundel