Focus op artiesten

Focus op artiesten

Fotografische toppers uit ons seizoensaanbod

Gratis

Fototentoonstelling in de kleinste kamers van Ter Vesten

Topfotografen brengen voorstellingen uit het Ter Vesten-seizoen 2019-2020 via fotografie van de grote schouwburg naar het kleinste kamertje. Ter Vesten ontving de foto's als promotiemateriaal voor de voorstellingen, maar deze artistieke beelden verdienen uw volledige aandacht. 

EERSTE SEIZOENSHELFT

Fotograaf AcciBaba
Mohammad Reza Mortazavi (IRN) | Transformation
ACCI BABA is een Japans beeldend kunstenaar die in Berlijn (Duitsland) woont en werkt. Door de fysieke en tijdelijke dimensies in zijn werk, creëert de kunstenaar een nieuw gezichtspunt. Het publiek wordt met beelden geconfronteerd waarbij het niet weet hoe te reageren, beelden die aan het denken zetten.

Fotograaf Koen Bauters
La Vie Est Riguelle | En route!
Koen Bauters is een rockfotograaf pur sang werkzaam bij verschillende Belgische magazines. Hij wist grote namen te vereeuwigen en voorzag de albums van talloze Belgische artiesten van prachtige foto's.

Fotograaf Bruno Bonansea
Julien Hervé, Gordan Nikolic, Goran Gribajcevic, Romand Spitzer, Céline Flamen | Mozart & Brahms
Bruno Bonansea is hij een van de meest briljante klarinettisten van zijn generatie. Daarnaast ontwikkelde hij een passie voor de visuele kunsten, met name fotografie.

Fotograaf Paola Evelina
Poyo Rojo (ARG) | Un poyo rojo
Paola Evelina is een Argentijnse fotografe (San Justo - Buenos Aires).

Fotograaf Jonas Larsson Folkeson
de Roovers | Melancholia “Ivanov is dood! Leve Ivanov!”
Jonas Folkeson, (1989, Söderhamn, Sweden) gebruikt de fotografie om het menselijk denken te onderzoeken: “wat ons maakt wie we zijn.” Hij gebruikt zichzelf vaak als onderwerp waarbij hij zijn eigen kwetsbaarheid en angsten toont.

Fotograaf Ellen Goegebuer
4Hoog | Menskes
Omdat Ellen Goegebuer zowel ontwerper als fotograaf is, kan ze gemakkelijk van de ene wereld naar de andere overschakelen. Ze assisteerde kunstfotograaf Marc Lagrange, die helaas vroeg overleed, en modefotograaf Stephen Mattues. Ellen Goegebuer woont en werkt in Gent.

Fotograaf Jeroen Hanselaer
Tiny Legs Tim | Elsewhere Bound
Elke foto van Jeroen Hanselaer leest als een verhaal. Zijn foto’s getuigen van een verrassende mix tussen de drang naar pure esthetiek en het zoeken naar dat magische moment dat zich, in al zijn eenvoud, zal ontvouwen.

Fotograaf Johan Jacobs
Guido Belcanto | Een zanger moet trachten pijn te verzachten
Brusselaar Johan Jacobs is al jarenlang een van Vlaanderens meest toonaangevende en gerespecteerde fotografen. Hij is huisfotograaf bij Humo en De Standaard. In die hoedanigheid zorgt hij sinds jaar en dag voor de uitgelezen beelden bij interviews en reportages.

Fotograaf Jimmy Kets
Wim Helsen & Johan Petit/MartHa!tentatief | Hoe te leven
De rode draad doorheen het fotografisch werk van Jimmy Kets is het ‘leven van de Westerse mens’. Hierbij maakt Kets beelden die het louter documentaire overstijgen en een metaforische betekenis krijgen. De fotografie van Kets kenmerkt zich door een vleugje surrealisme en humor, een sterk gevoel voor kleur en een aandacht voor betekenisvolle details.

Fotograaf Sara Morris
Eriksson Delcroix | Riverside Hotel
Sara Morris staat bekent om de flaterende gloed en natuurlijke belichting waarmee ze het banaalste onderwerp doet zinderen. Zelfs de moeilijkste objecten belicht ze in de perfectie. Koppel dit aan haar liefde voor kleur en textuur en je weet dat haar werk op moet vallen.

Fotograaf Filip Naudts
Veerle Malschaert | Deel Mij
Filip Naudts is een begrip, met de herkenbaarheid van zijn werk als voornaamste troef. Hij wordt gefascineerd door zowel de afbeelding van de schoonheid als door de relativering ervan. Esthetisch verlangen, gespekt door een queeste naar absurditeit.

Fotograaf Kaat Pype
Dries Heyneman | Uit respect voor de buren
Zuidpool | De aanzegster
Kaat Pype toont haar modellen zoals zij ze ziet. Daartoe vertrekt ze vanuit het individu, maar voegt iets toe in het beeld dat de ziel van het model op dat eigenste moment transponeert naar haar bevreemdende universum.

Fotograaf Alvaro S. Rodríguez
Helder Seabra & Julio César Iglesias Ungo | The Well in the Lake
"We know now that the soul is the body, and the body the soul. They tell us they are different because they want to persuade us that we can keep our souls if we let them make slaves of our bodies." - George Bernard Shaw

Fotograaf Maxine Stevens
Roos(beef) & Sun Sun Sun Orchestra | Concert
Hoe graag Maxine Stevens ook in de weer is met fotoreportages, ze wil ook genieten van haar gezinnetje. Omdat ze zeker geen moment wil missen van haar kindjes, fotografeert ze.

Fotograaf Bart Van Merode
Het nieuwstedelijk | Hybris
Bart Van Merode is scenograaf en docent scenografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Met scenografie wordt alles bedoeld wat te maken heeft met compositie, beeld, inrichten en visualiseren van ruimte.

TWEEDE SEIZOENSHELFT

Fotograaf Samuel Baidoo
Nat Gras | Heel-huids
Samuel Baidoo is oprichter en artistiek coördinator van Hanafubuki. Hij is illustrator en vormgever , maar blijft ook zichzelf vormen. Hij volgde een opleiding beeldhouwen, studeerde Japanologie en momenteel studeert hij Hedendaagse Dans aan het Conservatorium van Antwerpen.

Fotograaf Koen Broos
Inne Goris/LOD & hetpaleis | Huis
Koen Broos specialiseerde zich van meet af aan in schrijversportretten en theaterfotografie. Als huisfotograaf bepaalde hij mee de identiteit van culturele instellingen en bedrijven. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal.

Fotograaf Kristof Ceulemans
d’irque & fien | Sol bémol
‘White Out Photography’ van de jonge Antwerpse fotograaf Kristof Ceulemans staat voor pure, eerlijke fotografie. Kristof Ceulemans zoekt naar echte momenten, oprechte emoties.

Fotograaf Thomas Dhanens
Sien Vanmaele | Witlof from Syria
Thomas Dhanens is theater- en filmfotograaf, maar hij staat ook al jaren op de planken. Naast master in Fotografie is hij ook bachelor in Drama.

Fotograaf Lieven Dirckx
Senne Guns | Opus 3
Lieven Dirckx is master in Graphic en Interactive Design. Sinds 2005 volgt hij zijn ware passie: reclame- , portret- en modefotografie. Met succes weet hij de vaardigheden van Fine Art fotografie te combineren met de strenge eisen die bij commercieel werk komen kijken.

Fotograaf Radovan Dranga
Jaha Koo | Cuckoo
Radovan Dranga is een jonge Slovaakse fotograaf die o.a. aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent studeerde. Theatergezelschappen waarvoor hij werkte: Slovak National Theatre, Divadlo Aréna, CAMPO, NTgent, TAZ

Fotograaf Bart Grietens
Alexander Vantournhout | Red Haired Men
Bart Grietens woont en werkt in Amsterdam, maar komt uit Mechelen. Hij is gespecialiseerd in dans- en theaterfotografie en won de Theaterfotografie Prijs 2019.

Fotograaf Chloë Leenheer
Javier Guzman | Guzmán
Actrice Chloé Leenheer is van meerdere markten thuis. Ze was te zien in diverse televisieseries, maar naast toneel speelt ze ook met haar camera en niet onverdienstelijk.

Fotograaf Roën Lommelen
Lady Linn & Her Magnificent Bigband | Black Swan
Roën Lommelen bewerkt en retoucheert zijn foto- en videobeelden om er een eigen imaginair landschap mee te creëren. Waanbeelden, in scène gezet om de vlucht uit onze dagelijkse wereld te weerspiegelen.

Fotograaf Isabel Nabuurs
Isbells | Sosei
Isabel Nabuurs is een Nederlandse fotografe die in Amsterdam werkt. Ze legt zich vooral toe op architectuur, design, interieur en bouwprojecten.

Fotograaf Johannes Vande Voorde
Bart Cannaerts | We moeten nog eens afspreken
Johannes Vande Voorde woont en werkt in Antwerpen. Zijn foto’s worden internationaal in diverse kranten en tijdschriften gepubliceerd.

Fotograaf Jelle Vermeersch
Steven Mahieu | Full Contact
Pas op z’n 25ste begon Jelle Vermeersch foto’s te nemen van verlaten plekken en locale helden. Na een paar jaar van ‘trial and error’, werden hij en zijn Nikon FE beste vrienden. Intussen werkt hij als freelance fotograaf voor diverse tijdschriften en richtte hij samen met journalist Jonas Heyerick het wielermagazine Bahamontes op.

Praktisch

Wanneer

ma 12|10 > doorlopend