HAAR (Rasa)

HAAR (Rasa)

Hedendaagse kunst voor jonge kinderen

€ 8 • 6

Kunst-, voel- en speel-installatie voor jonge kinderen van 2,5 tot 5 jaar

Haren willen

Zwieren zwaaien, woelen waaien,

Woelen waaien, in de war.

Kroelen kroezen, knopen klitten,

Niet meer vast aan mensen zitten

Knopen klitten, in de war.

Golven, groeien, welig tieren,

Stromen, kolken als rivieren,

Heel erg veel en hééééél erg lang;

Een mateloze harendrang.

Kruip in de installatie, waar een haarmobiel zachtjes ruisend beweegt. Rondom jou zie je foto’s van harige mensen. Ze komen van over heel de wereld. Dan kijk je naar een animatiefilm van je eerste haartjes tot een krullenbol of lange baard.

 

 

Vanuit de geborgenheid van deze ruimte kan je op ontdekking gaan naar de tentoonstelling op de buitenwand. Met een borsteltje kam je een grappige haartekening.

Harige mannen dansen in het rond op een video. Al lachend spring je mee. In de reuzegrote kast ontdek je gekke haarobjecten.

En van wie is die paardenstaart die daar uit de muur komt? Zag jij jezelf als eens als behaard monster? Niet bang zijn voor het harige wezen. Klim gerust op zijn rug.

De gehaakte mannetjes kijken je recht in de ogen. Wat hebben ze mooie laarsjes aan! Met de automaat kan je pruiken laten dansen. En wat verder ligt een grote haarbal die je in het rond laat rollen. In ‘HAAR’ kan je kunst kijken, voelen & spelen. Maar net als haren ook zwieren, zwaaien, woelen & waaien.

‘HAAR’ toont video’s, collages, objecten. Niet alleen om naar te kijken, ook om aan te voelen, mee te bewegen en te beleven met alle zintuigen. ‘HAAR’ is een totaalbeleving voor jonge kinderen, een expeditie in de installatie. ‘HAAR’ is ook voor families! Ter Vesten organiseert een belevingsmoment waarbij een ervaren RASA-begeleider de kleuters, peuters en (groot)ouders mee op ontdekking neemt.

Praktisch

Wanneer

wo 30 januari - 15u00

Waar

Kasteel Cortewalle
Zwarte Dreef 1
9120 Beveren

looptijd tentoonstelling

di 22|01 > zo 03|02
bezoek alleen mogelijk na afspraak

Meer info

De foto's van HAAR die je op deze pagina ziet, zijn van Yotanka Baert en Valentina Stellino.

credits

In de tentoonstellen/installatie zie je werk van: Nick Cave, Ossip, Elly Strik en Margi Geerlinks. Nat Gras (dansvideo) Roman Klochkov (Animatiefilm), Sanny Winters (Promobeeld) e.a. / concept: Gerd Dierckx, Rian Koopman / scenografie: Martin Baarda / vormgeving: Anne Smit

links

www.rasa.be

MEER TIPS

Sprookjes enzo
zo 24/02 - WIT (2+)
Casier en Co
wo 12/06 - MOES (1,5+)