Het Vrije Waasland

Het Vrije Waasland

Een regionale kijk op Beveren

Gratis

Erfgoedtentoonstelling

Elke inwoner van het Waasland met enige levensjaren op te teller is bekend met het Vrije Waasland. Jarenlang was dit nieuwsweekblad dé informatiebron voor wie mee wou zijn met de actualiteit in de eigen streek: de betere politieke onderzoeksjournalistiek,  maar ook sportuitslagen en -reportages, cultuurrecensies, familienieuws en foto’s, kleine weetjes en verhalen, alles wat de inwoner van het Waasland kon boeien, kwam aan bod in het Vrije Waasland.

Wie graag nog eens de nostalgie opsnuift van dit teloorgegane weekblad of wil grasduinen doorheen de wervelende geschiedenis van het Waasland, komt zeker aan zijn trekken in deze mooie overzichtstentoonstelling.

De expo over het Vrije Waasland wordt speciaal uitgebreid met unieke documenten die de boeiende geschiedenis van Beveren vóór en na de fusie van 1977 belichten. Speciale aandacht gaat onder meer uit naar de politieke verkiezingen, de havenuitbreiding op de Linkerscheldeoever, de gloriedagen van voetbalclub SK Beveren en de overstromingen van 1953.

Praktisch

Wanneer

Waar

Erfgoedhuis Hof ter Welle
Anna Piersdreef 2
9120 Beveren

Openingsuren

zondag & woensdag
14u tot 17u
groepsbezoek na afspraak
 

Meer info

in het kader van Erfgoeddag 2018

links

Bibliotheca Wasiana

MEER TIPS

Beveren doorgrond