Panic in Saksen Park

Panic in Saksen Park

Beeldig Hof ter Saksen 15

gratis

Beelden in park Hof ter Saksen

zomer 2019: 15de editie van de biënnale

"Ik stel vast dat we zeer goede kunstenaars hebben, maar dat onze curatoren hetzelfde niveau niet halen. Die zijn te veel met hun eigen netwerk en carrière bezig. Terwijl ze hier ongelooflijk materiaal aangereikt krijgen. Waarom dat dan niet gebruiken?"
(Marc Ruyters in H ART)

Wij vroegen Marc Ruyters, journalist, publicist en stichter van het kunsttijdschrift ‘H ART’ om in deze 15de editie van Beeldig Hof ter Sasken te tonen wat hij met zeer goede kunstenaars en ongelooflijk materiaal wil realiseren.
De titel die Marc Ruyters voor de tentoonstelling koos, is een verwijzing naar de oude cultfilm Panic in Needle Park. Hij stelt de kunstenaars in staat om 'ontheemde', 'gestoorde' en/of 'glimlachende' werken perfect in de rust van het park Hof ter Saksen te passen.
De kunstenaars die hij voor dit project contacteerde zijn de acht docenten van de beeldhouwafdeling van de Antwerpse academie. 
Op 23 november brachten de curator en zes van de kunstenaars een bezoek aan het unieke Beverse park. Daarbij bleek dat zij niet alleen collega’s maar ook goede vrienden zijn die er naar uitkijken om deze artistieke klus samen te klaren.
Het wordt gegarandeerd een topper!

 

We houden u hier op de hoogte, niet alleen over de tentoonstelling, ook over de vele activiteiten die in de rand van de tenoonstelling worden geörganiseerd.

Een tip voor jonge bezoekers: hou vanaf 26 mei 2019 deze pagina in de gaten om een schatkaart te downloaden waarmee je de tentoonstelling kan bezoeken.

Een gids reserveren kan ook: de gidsen kunnen de groep zowel over de natuur als over de kunstwerken informeren. De vergoeding voor de gids bedraagt 50 EUR voor 2 uur en 25 EUR per bijkomend uur. Een bezoek kan binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden, maar bij goed weer is het natuurlijk aangenaam om langer in het park te toeven. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen. Beverse scholen betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

Praktisch

Wanneer

zo 26|05 > zo 29|09

Waar

Park Hof ter Saksen
toegang & parking t.h.v. Zandstraat 167
9120 Beveren

Openingsdagen en -uren

ZOMER 2019

Park en tentoonstelling: alle dagen 8.30 > 20 uur

Tuincafetaria: zon-, feest- en woensdagen 14 > 16 uur

Meer info

Credits

kunstenaars: Nicolas Baeyens, Vaast Colson, Anton Cotteleer, Athar Jaber, Jan Marechal, Nadia Naveau, Denie Put en Bart Van Dijck

curator: Marc Ruyters

links:

Nicolas Baeyens

Vaast Colson / Trampoline Gallery

Anton Cotteleer

Athar Jaber

Jan Marechal

Nadia Naveau / Base-Alpha Gallery / wikipedia

Denie Put in H ART

Bart Van Dijck

met medewerking van
kunsttijdschrift H ART

MEER TIPS

Muzikale Picknick
vr 05/07 - in expo HtSaksen
Lettervanger
vr 05/07 - in expo HtSaksen