Vriendschap geïllustreerd

Vriendschap geïllustreerd

Sofie Nachtegael

Gratis

Illustraties

De jeugdboekenmaand (maart) kreeg in 2019 VRIENDSCHAP als ondertitel. Bij dit thema zochten we een illustrator waarvan de tekeningen een hoog knuffelgehalte uitstralen.

Sofie Nachtegael werd geboren te Sint-Niklaas op 16 oktober 1974. Als kind tekende ze reeds graag en veel. Ze ging naar de tekenschool en volgde later schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas. Nadien koos ze vol overtuiging voor het atelier Illustratieve Vormgeving. 

Sofie illustreerde Gedoe! (2016), een dichtbundel die Frank Pollet voor tieners schreef en De weg kwijt (2017), een verhaal geschreven door Sofie De Moor. Beide boeken verschenen in de Verrekijkerbieb van uitgeverij die Keure.

Voor uitgeverij De eenhoorn illustreerde Sofie Nachtegael Kat is weg (2018), een verhaal voor eerste lezertjes, geschreven door Moniek Vermeulen. Dit boekje is het eerste in de reeks Noor en Toon.

Ook wenskaarten en andere illustraties creëert Sofie graag. Voor uitgeverij Een Fijne Dag ontwierp ze een reeks nieuwjaarsbrieven (2018-2019).

Haar belangrijkste inspiratiebronnen zijn ongetwijfeld haar kinderen en de natuur. Sofie houdt van kleur en van schilderen. Haar kleurgebruik en schildertechniek bepalen de gemoedelijke sfeer die haar illustraties en ontwerpen uitstralen. Ze experimenteert graag met andere technieken zoals spat- en druktechnieken, die ze nadien in haar schilderwerk tracht te combineren.

Sofie Nachtegael is één van de illustratoren die Cortewalle & van Wilderode, Verwildering in taal vorm gaven, een poëziebundel met 24 vertalingen van het gedicht Cortewalle dat Anton van Wilderode over het Bevers kasteel schreef. Deze bundel kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeente Beveren, cultuurcentrum Ter Vesten en de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode. 

Cortewalle & van Wilderode, Verwildering in taal kost 5 euro en is verkrijgbaar in Ter Vesten.

 

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer

za 09|02 > zo 26|05

Waar

Foyer - Ter Vesten
Gravenplein
9120 Beveren

OPENINGSDAGEN EN -UREN

Tijdens de openingsuren van Ter Vesten, de Bib en het CultuurCafé

Meer info

Jeugdboekenmaand 2019
VRIENDSCHAP

illustraties uit

Moniek Vermeulen en Sofie Nachtegael, Kat is weg, 2018 - De Eenhoorn

Sofie De Moor en Sofie Nachtegael, De weg kwijt, 2017 - Die Keure

Frank Pollet en Sofie Nachtegael, Gedoe!, 2016 - Die Keure

Ontwerp nieuwjaarsbrieven 2018-2019 - Uitgeverij Een fijne dag

 

 

MEER TIPS

Poëziebundel