Justine: Vrouwelijke hulpverleners in de gevangenis

Justine: Vrouwelijke hulpverleners in de gevangenis

12 EUR

Justine is verpleegster in het gevang. Ze staat symbool voor alle vrouwelijke hulpverleners in de gevangenis: verpleegsters, dokters, cipiers, …
Fred Klee en zijn muzikanten reconstrueren het waargebeurde en ontluisterende verhaal van Justine. Na de voorstelling volgt een nabespreking en is er ruimte voor vragen.

Justine is verpleegster, in het gevang. Zij geeft eerste hulp aan moordenaars, dieven en verkrachters. Aspirine bij hoofdpijn. Methadon voor de verslaafden en houvast voor de verdwaalden. Justine is de moeder van velen, het maakt haar kwetsbaar en geliefd. Ook zo voor Fred Klee. Toen hij binnen ging, was zij de eerste die hij leerde kennen. Door de jaren heen krijgen ze een vertrouwensrelatie. Fred verlaat de gevangenis in 2007 en hoort niets meer van Justine, tot hij 11 jaar later de krant openslaat.
Fred Klee, ex-gedetineerde en bezieler van Radio Cachot, en zijn muzikanten reconstrueren het waargebeurde en ontluisterende verhaal van verpleegster Justine. Justine als symbool voor de vrouwelijke hulpverlener: verpleegsters, dokters, cipiers, … De theatervoorstelling Justine toont hoe waardevol en noodzakelijk hun job is, maar ook hoe deze hen erg kwetsbaar maakt voor de vele verloren, verdwaalde en vertroebelde zielen die de gevangenissen bevolken. Een pijnlijk relevant verhaal, gebracht door een krachtig jazzcombo dat je als een hartslag doorheen de donkere kamers van de menselijke ziel zal leiden.

Na de voorstelling volgt een nabespreking met Fred Klee en Wim Adriaenssen en is er ruimte voor vragen. Wim Adriaenssen is gevangenisdirecteur in PI Beveren en docent strafrecht aan de Erasmushogeschool Brussel. Hij is inmiddels 30 jaar actief in het gevangeniswezen. De twee leerden elkaar kennen in PI Beveren en houden sindsdien nog steeds contact. Op het einde is er nog ruimte voor vragen.

Inschrijven is noodzakelijk. Beschik je over een Reynaert-UiTPAS, neem dan contact op met tickets [dot] tervesten [at] beveren [dot] be, dan kan je deelnemen aan een kortingstarief.
Prijs: 12 EUR (korting UiTPAS Reynaert)
Reservatie: tickets [dot] tervesten [at] beveren [dot] be of 03 750 10 00. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen

Deze voorstelling kadert in het Vlaamse project DIALOOG. Hiermee streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict. Volg DIALOOG via www.dialoogherstel.org.

Praktisch

Wanneer

za 12 maart - 19u30

Waar

OC Boerenpoort
Sint-Elisabehtstraat 31A
9120 Melsele

Meer Info

in samenwerking met

Avansa Waas-en-Dender, de Rode Antraciet en PI Beveren